• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #630480  autor: mkkot
 02 maja 2013, 11:42
W jednym komentarzu na blogplay przeczytałem:
po kilku dniach w nju mobile, gdzie cały czas rozłącza połączenia, braku dostępności uslug, znikania internetu uciekam od nich. to nie ma sensu.
Prawda li to? Są może jeszcze jakieś ograniczenia, jak np. niedziałające info o nieodebranych połączeniach w Virgin czy inne upierdliwostki?

#630484  autor: Blank
 02 maja 2013, 12:03
mkkot, internetowe opinie traktowałbym raczej z przymrużeniem oka. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że tak jak to ma miejsce z fałszywymi komentarzami na temat Playa, tak teraz pojawi się wiele fałszywych komentarzy na temat nju mobile.
Choć akurat zacytowane problemy występowały u mnie kilka lat temu, jak korzystałem z OFnK, więc niewykluczone, że są prawdziwe.
Aczkolwiek po usunięciu Przelewu SMS, myślałem, że się trochę ta "jakoś" poprawi.

Sam zastanawiam się nad przejściem do abo nju mobile, ale czekam właśnie na wiarygodne opinie dotyczące tego operatora.

Co do ograniczeń:
Według regulaminu (punkty 8,10) oferty nju z rachunkiem, jeżeli zakupisz pakiet internetowy, zanim naliczy ci 19 złotych za internet i wykorzystasz ten pakiet, dalsze opłaty będą pobierane, a prędkość transmisji będzie ograniczona. Trójka konsultantów nju mobile na moje pytanie dotyczące tej kwestii odpowiedziała zupełnie co innego (jeden potwierdził, druga stwierdziła, że prędkość nie będzie ograniczona, a trzecia, że opłaty nie będą pobierane).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#630492  autor: macc
 02 maja 2013, 12:29
jakim kodem wylacza sie sms przyladzacy z podsumowaniem czasu kosztu rozmowy po kazdej rozmowie w nju?

#630505  autor: user_delete19
 02 maja 2013, 12:43
divhashmorex pisze:Według regulaminu (punkty 8,10) oferty nju z rachunkiem, jeżeli zakupisz pakiet internetowy, zanim naliczy ci 19 złotych za internet i wykorzystasz ten pakiet,
Hmm... chwila... dostajemy nowa karte sim, wkladamy do telefonu i... zamiast czekac na przekroczenie 100MB (19pln) kupujemy pakiet 350mb za 5pln i idzie to niby z pakietu a nie nalicza normalnie danych? cos mi sie tu 'nie sztymuje', bo to chyba by sie operatorowi nie oplacalo w tym modelu... =,=

z drugiej strony, jezeli faktycznie by tak bylo, no to imho opcja super do okazjonalnego korzystania z telefonu, w tym z internetem glownie via wifi...

EDIT:
uhm... no tak... ten regulamin jest troche z zadniej strony... i troche sobie przeczy =,= jak ktos przetestuje empirycznie to niech da znac ;-)

#630589  autor: Niezgodna7
 02 maja 2013, 18:46
Macc.
A tego to przypadkiem w fonie się nie ustawia?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#630594  autor: xmen
 02 maja 2013, 20:06
Niestety sadze ze wpisuje sie kod taki jak orange warto sprawdzić

#630620  autor: sosen
 02 maja 2013, 22:17
Kolejność jest taka:

kupujesz pakiet dodatkowy na internet. Najpierw wchodzi ten pakiet. Po jego wykorzystaniu ograniczenia nie będzie a będzie naliczana opłata aż do kwoty 19 zł. Jak wykorzystasz pakiet oraz 19 zł /1 GB/ to będziesz miał lejek. Jak dokupisz pakiet po wykorzystaniu 19 zł /bo możesz ich kupić 5 w okresie rozliczeniowym/ lejek zdejmie się i założy ponownie jak wykorzystasz pakiet dodatkowy.