• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #626754  autor: kojek
 13 kwie 2013, 15:01
Witam,
Poszukuję jakiejś ciekawej oferty - czy to kartę, czy abo. Aktualnie posiadam numer w simplusie i na telefon wydaję ok 68 zł miesięcznie. W ciągu miesiąca jestem w stanie wygadać bez większego problemu ok 10 godzin, więc poszukuję czegoś, co da mi w miarę bezpieczny zapas minut. Sieci do jakich dzwonię? Przede wszystkim Plus i Orange. Jeśli chodzi o zużycie pakietów internetowych - ok 500mb powinno wystarczyć. Nie potrzebuję nowego telefonu - myślę, że lepiej poszukać czegoś na własną rękę. Widziałem jakąś ofertę play - chyba Formuła L. Czy macie może jakieś inne ciekawe propozycje? Pozdrawiam.

#626870  autor: MarekAG
 13 kwie 2013, 23:11
Nic lepszego niż Formuła L za 54 zł nie znajdziesz, co odpowiadałoby twoim wymaganiom. Pamiętaj, że w Play jest opłata aktywacyjna 49 zł.

#627149  autor: najlepsza
 15 kwie 2013, 14:00
nie wiem na czym ta formula L polega, ale ogólnie w play'u jest dosyć tanio jeśli chodzi o stosunek kwota abonamentu, a to co za nią oferują, mnie jeszcze nie zdarzyło się przekroczyć ilość minut gwarantowanych

#627494  autor: paker
 17 kwie 2013, 09:55
Ale po co wiązać się abonamentem. Jeżeli masz telefon to bierz play frash i masz min. za 29 gr tanie smski. Są różne pakiety obniżające koszty użytkowania. Jak dla mnie nie ma lepszej oferty w chwili obecnej na rynku.

#627497  autor: zygikuleczka
 17 kwie 2013, 10:01
Zależy ile się dzwoni i gdzie. Przy ilościach ponad 200 min. oferta na kartę przegrywa z abonamentem. Nie mówiąc już o potrzebach autora tematu. Także polecam formule za 54 zł.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#627862  autor: najlepsza
 19 kwie 2013, 10:36
mnie po prostu bardziej pasuje abonament, bo telefon na kartę sprawia większe wrażenie tymczasowości

#627900  autor: Precelos
 19 kwie 2013, 13:19
paker pisze:Ale po co wiązać się abonamentem. Jeżeli masz telefon to bierz play frash
10h rozmow na karte to masz 174zl do zaplaty :roll:
czyli czysta glupota
kojek pisze:chyba Formuła L
idealna chyba oferta dla ciebie
800min
500mb neta
mozliwosc dokupienia roznych pakietow(dodatkowe minuty i smsy)
cena 49zl miesiecznie plus aktywacja jednorazowo 49zl
umowa 12 miesiecy

Obrazek

#627978  autor: kojek
 20 kwie 2013, 02:46
Właśnie - jak to jest z tymi 49zł? Bo niby jak się przenoszę to płacę 49 zł, a jak biorę nowy numer to 54. Więc mogę przenieść się z simplusa i płacić te 49, jak dobrze rozumiem? Nowy telefon też rozważam, ale z czystej nie wiem czy jest sens dopłacać 20zł do każdego abo, zamiast kupić sobie coś jednorazowo. Np. taki HTC 8S kosztuje 249 zł - co daje w skali umowy 729 zł. Pomijając dłuższy czas umowy, to całkiem sporo. Zważywszy, że na allegro można dostać ten telefon już od 600 paru złotych.
Dzięki za dotychczasowe rady :)