pakierhakierxd pisze:Najlepiej samemu wziąć kartę prepaid i potestować
To oczywiste, że testować należy tylko przecież wszędzie nie przetestuje i dlatego autor poprosił o opisanie naszych doświadczeń. Opisałem swoje przygody i sposób rozwiązywania problemów i reklamacji z nimi związanych, kiedy dotyczą problemów z roamingiem. Najpierw proszą po miesiącu o podanie kondygnacji budynku, na której występują problemy żeby po kolejnym miesiącu stwierdzić, że za problemy w roamingu nie odpowiadają. Jeżeli tak, to czy potrzebowali 2m-ce żeby to napisać? Wg. mnie roaming krajowy nie jest wcale żadnym udogodnieniem a w przypadku kłopotów Play wypina się zasłaniając Regulaminem. Zdecydowanie lepiej jest mieć dobry zasięg macierzysty np. Plusa niż do wyboru 4 zasięgi Play. Stwierdzenie, że faktycznie tutaj są problemy ale mogę korzystać w innym miejscu zakrawa na słaby dowcip.
Do części problemów poruszonych w reklamacji wogóle nie odnieśli się a podkreślałem, że przez ten problem ponoszę wymierne straty finansowe. Kontakt banku z firmą jest uniemożliwiony poprzez kanał telefoniczny a BOK nie widzi problemu.