• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #623425  autor: daniel0801
 29 mar 2013, 11:25
Witam!

A więc tak obecnie mam Heyah dziewczyna też.

Zastanawiam się nad zmianą sieci po to by zminimalizować koszty.
Parę osób z rodziny ma Play, mniej Orange. A znajomi to różnie.

Zależy mi by np. dziewczyna z która głównie rozmawiam dość dużo ~1h dziennie czasami dużo mniej miała rok ważności konta i darmowe smsy do sieci którą i ja miałbym.

Myślałem o Play Formuła S za 9 zł i może pakiet 10zł co miesiąc. Dziewczyna rok waznosci konta. Tylko taki problem że ona nie miałaby do mnie darmowych sms czy min w sieci.

Co polecacie? Jak to wszystko dograć by razem było tanio.
Jak ogolnie z telefonią komórkową ceny polecą w dół?

Pozdrawiam
I bogatego zajączka życzę :D

#623435  autor: Niezgodna7
 29 mar 2013, 11:58
Chyba w zwykłym plejaku na kartę 10zł + 10zł i masz bodaj no limit do niej.

#623465  autor: daniel0801
 29 mar 2013, 13:58
A jak ona do mnie? Bo za bardzo nie będzie doładowywać.

A i chcemy przenieść nasze dotychczasowe numery z Heyah.

#623473  autor: Niezgodna7
 29 mar 2013, 14:19
No to ona tylko dychę na smsy, a Ty oddzwaniać do niej będziesz.
Więc Ty 20zł, Ona 10zł miesięcznie.
PS. Tzn. to jest no limit minut i smsów do całego plejaka.

#623492  autor: buba1234
 29 mar 2013, 15:02
Zainteresujcie się rozmowami i smsami przez internet jezeli macie smartfony. Przy pakiecie internetowym 1 GB i przy wykorzystaniu 0,3-0,6 MB na minute połączenia [przyjmuje do obliczeń 0,6MB] mamy 1706 minut rozmów, czyli 28 godzin. Testowałem program Viber na Plusie i Plus go chyba blokuje, bo internet w 2 miejscach polaczenia jakosc bardzo dobra ale polaczenie slabe... w UK tez blokuje Vodafone Vibera podobno. Trzeba potestowac rózne sieci i rozne programy. Do tego najbardziej opłacą sie taryfy z RWK i jakimis pakietami internetowymi. Programy to Viber, Tango, Kakaotalk i Line. Przy Virgin mobile bierzesz 1GB za 19zł na 30dni a potem przedluzasz pakietem 25 MB za 2zł i tak co 30 dni, pakiety sie podobno sumują. Inna oferta to Orange Free na karte [ po ostatnich zmianach RWk na konto i na bonus GB mozna uzyskac po 3 miesiacach od aktywacji karty, ale maja duze bonusy]. Spróbujcie, może się uda i bedzie full rozmów :D tylko uwazjcie na promieniowanie od telefonu :O

#623496  autor: Niezgodna7
 29 mar 2013, 15:13
A ten następny, co się nabija z promieniowania fonu...

#623502  autor: buba1234
 29 mar 2013, 15:25
jakbym sie nabijał todałbym na końcu :P a dałem wyraźnie :O hehe wiadomo co za duzo to niezdrowo lepiej nie gadac po pare godzin dziennie a VOIP daje takie mozliwosci.

#623522  autor: Niezgodna7
 29 mar 2013, 16:20
Ok, Buba, to jesteś jednym z nielicznych, nie nabijającym się
:-)

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #623534  autor: solidburn
 29 mar 2013, 17:06
daniel0801 pisze:Witam!

A więc tak obecnie mam Heyah dziewczyna też.

Zastanawiam się nad zmianą sieci po to by zminimalizować koszty.
Parę osób z rodziny ma Play, mniej Orange. A znajomi to różnie.
przenosisz oba numery do LongPlay 1 zł i przez 6 miesiecy masz dzwonienie
no limit do play ale sms i inne sieci juz platne i to za symbloiczne 1zl miesiecznie :)
i umowa na czas nieokreslony po 3 miesiacach juz dostaniesz oferte na przedluzenie

#624511  autor: Edmund
 03 kwie 2013, 16:11
solidburn, niestety taryfę LongPlay 1 wycofano wraz z wprowadzeniem na rynek taryf S,M,L parę miesięcy temu.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#624598  autor: Blank
 03 kwie 2013, 20:22
Edmund pisze:solidburn, niestety taryfę LongPlay 1 wycofano wraz z wprowadzeniem na rynek taryf S,M,L parę miesięcy temu.
Kurde, jesteś tego pewien?
Przedłużenie umowy jest obecnie jedynym sposobem na uniknięcie chorej i niemałej opłaty aktywacyjnej w wysokości 49 zł.

#624623  autor: Edmund
 03 kwie 2013, 21:42
divhashmorex, regulamin oferty leży w regulaminach archiwalnych i nie jest dostępny w e-sklepie. Może jeszcze dostępny jest w punktach sprzedaży, ale tego akurat nie sprawdzałem.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#624650  autor: solidburn
 03 kwie 2013, 22:44
możliwe ja przenosiłem na ten abo za 1zl numer jakoś w październiku to było

#626563  autor: piotr5500
 12 kwie 2013, 16:33
Między nami darmowe rozmowy z wybraną osobą przez rok. Szczegóły tutaj i tutaj