ten przesył danych w roamingu nie zawsze jest w smartfonach włączony zapewne z myślą o tym,żeby ludzie nie płacili drogo za granicami kraju,PLAY jest akurat siecią która też ma roaming tylko,że w tym wypadku krajowy i włączenie tej opcji tylko wpuszcza klientów PLAY na zasięg Plus i Orange w tej cenie,którą już płacą ci,którzy mają takie taryfy z pakietem netowym jak AIM,po limicie jest lejek,co do wyłącznia i włączenia telefonu to czasem od tego trzeba zacząć szukanie tego dlaczego coś nie działa, tak bywa.
Witam
Czy posiadanie telefonu z innej sieci wraz z simlockiem na tą sieć, a następnie odblokowanie telefonu może pogorszyć zasięg ?
Mam telefon z simlockiem na Orange, a teraz używam go w Play. Nie wiem, ale myślę że w mieście o ludności 100.000+ nie powinno być takiego słabego zasięgu. Wybrałem wyszukiwanie operatorów automatyczne i przerzuca mnie to z jednego do drugiego bardzo często co jest bardzo denerwujące, gdy surfuje, tak samo bardzo często przełącza się z 3g na 2g co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Czy to normalne w Play ?