• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #607773  autor: a.poniatowski
 14 sty 2013, 18:01
Witam serdecznie.

Jako, że jestem tutaj nowy, bardzo proszę o wyrozumiałość.

Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o radę, jaką sieć wybrać. Obecnie jestem w T-mobile i po prostu brakło mi cierpliwości do tej sieci i chce się przenieść. Próbowałem sam coś wybrać, ale jest tego tyle, wszędzie jakieś gwiazdki i dopiski małymi literami, zwyczajnie się pogubiłem...

Zależy mi na możliwie najtańszych rozmowach i SMS-ach wewnątrz sieci, zwłaszcza z jednym numerem który będzie tej w tej samej sieci. Nie obchodzą mnie koszty rozmów z innymi sieciami, internet, nowe telefony komórkowe, itp. Bardzo chciałbym, żeby było coś na zasadzie, że raz się płaci określoną sumę i można rozmawiać/smsować do woli bez ograniczeń(o ile coś takiego jest).

Do tej pory w T-mobile używałem numerka za grosze (aktywacja 4 zł i 3/9gr/min. połączenia) i pakietu 600 smsów (za 6 zł) co w miarę mi odpowiadało, ale nieustanne problemy z aktywacją tych pakietów, złodziejstwo jakim jest pobieranie opłaty za sprawdzenie stanu konta i kilka innych rzeczy zraziło mnie skutecznie do tego operatora.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

#607792  autor: Rezo
 14 sty 2013, 19:48
Zainteresuj się prostą ofertą Play na Kartę - po doładowaniu rozmowy i smsy bez limitu w sieci . Nie jest to promocja, lecz element cennika, więc nie ma obaw, że to kiedyś wycofają.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#607799  autor: a.poniatowski
 14 sty 2013, 20:45
Czyli przenoszę nr do play, doładowuję powiedzmy te 25 zł miesięcznie (ważność konta na 30 dni) i mam do play za free a resztę kasy powiedzmy na połączenia z innymi sieciami? Nie ma żadnych haczyków...?

#607800  autor: Andrzej24
 14 sty 2013, 20:49
Rezo pisze:Zainteresuj się prostą ofertą Play na Kartę - po doładowaniu rozmowy i smsy bez limitu w sieci . Nie jest to promocja, lecz element cennika, więc nie ma obaw, że to kiedyś wycofają.
Też jestem tego zdania. Tu będziesz miał jeszcze lepiej i prościej, bo do wszystkich w Play będziesz miał za darmo i nie będziesz musiał pamiętać o włączaniu pakietów. Jedyne co to ładować konto i tyle. Prościej się już nie da. Sprawdź sobie tylko zasięg a jeśli masz telefon z UMTS i mieszkasz w mieście to spokojnie będzie działać.

#607801  autor: Rezo
 14 sty 2013, 20:51
a.poniatowski, Tak właśnie jest. I jeszcze dostaniesz 60 zł bonusu/3 mce za przeniesienie numeru.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#607802  autor: Andrzej24
 14 sty 2013, 20:53
a.poniatowski pisze:Czyli przenoszę nr do play, doładowuję powiedzmy te 25 zł miesięcznie (ważność konta na 30 dni) i mam do play za free a resztę kasy powiedzmy na połączenia z innymi sieciami? Nie ma żadnych haczyków...?
Nie ma żadnych haczyków. Resztę pieniędzy wykorzystujesz na połączenia i sms do innych sieci. Aż się nie chce w to uwierzyć, że w Play jest tak prosto, lecz to jest prawda.

#607803  autor: a.poniatowski
 14 sty 2013, 20:56
Dzięki wielkie. Dokładnie o coś takiego mi chodziło. :) Pozdrawiam

#607809  autor: Spioszek
 14 sty 2013, 21:37
a.poniatowski, jak już Play na kartę chcesz wybrać to proponuje włączyć promocje Formuła 4.0 na kartę i ładować za 50zł by mieć 100dni konto ważne i darmowo do Play.

#607830  autor: a.poniatowski
 14 sty 2013, 23:23
Dobrze, zwrócę na to uwagę. Dzięki. ;)

#607834  autor: Edmund
 14 sty 2013, 23:47
Jest jeszcze opcja bez doładowywania się w Play - info masz w wiadomości prywatnej ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#608696  autor: motov3
 19 sty 2013, 22:22
Play-ówka jak koledzy już poinformowali - ma to wszystko w standardzie :)

Oferta PLUS-a tez bedzie mozliwa jako alternatywa dla twojego przypadku.

Przeniesienie nr do PLUS-a. Do kazdego doladowania 30zl, dostajesz 20zl dodatkowe przez pierwsze 12 mcy. Czyli 50zl za 30zl. Uruchamiasz bezplatna usluge po doladowaniu za 30zl - Rok darmowych rozmow z jednym numerem w PLUS. (i przez rok masz rozmowy z tym numerem za FREE) :)
Dodatkowo pakiet SMS NO LIMIT do wszystkich sieci za 3 grosze - pakiet kosztuje 5zl na miesiac i wtedy kazdy sms do kazdej sieci kosztuje 3 grosze.

Jesli na dodatek doladujesz sie w weekend - otrzymasz dodatkowo 20% srodkow - czyli 6zl.
Co razem da ci 26 zl srodkow bonusowych co miesiac. Jesli podzielisz to przesz koszt SMS-a 3 grosze - da ci to 866 smsow miesiecznie praktycznie za darmo - bo wszystko realizowane jest ze srodkow bonusowych.

Ufff. Kurde :D Opisalem jak nalezy :-) Reasumujac obie oferty beda dla ciebie dobre :mrgreen:

Obrazek

#608725  autor: ganc2
 19 sty 2013, 23:29
a ja polece heyah, oferta moze nie gorsza i lepsza niz ta w play, po prostu inna, jesli play by ci nie pasowal - darmowe smsy wewnatrz heyah w standardzie, konto wazne rok i darmowe rozmowy z wybrana osoba w heyah po doladowaniu - Za każdą złotówkę doładowania dostajesz jeden dzień darmowych rozmów z wybraną osobą, a pewnie i tak doladowywujesz te 30zl/miesiecznie, wiec w sumie masz w standardzie wszystko co chciales, a i 30zl na koncie zupelnie nieruszane.

#608742  autor: a.poniatowski
 20 sty 2013, 00:35
Wraz z Lubą zdecydowaliśmy się na Play na kartę i póki co jestem bardzo, bardzo zadowolony! :mrgreen: Nie będę zakładał nowego tematu, więc zapytam tutaj:

Jestem w trakcie namawiania rodziców na to, aby przeszli do Play. Obecnie są w T-mobile i mają jakiś tam abonament. Jak wygląda sprawa przeniesienia takiego numeru? Rozumiem, że należy zaczekać aż upłynie termin obecnej umowy, tak? Wtedy trzeba jakąś rezygnację napisać? Czy po prostu nie przedłuża się dotychczasowej umowy i wówczas po wygaśnięciu zobowiązań wobec T-Mobile można się przenieść? Jak jest z zachowaniem wtedy "łączności ze światem"?

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam. ;)

#608750  autor: Spioszek
 20 sty 2013, 02:30
a.poniatowski, najlepiej tak że 2-3 miesiące przed końcem umowy wybrać się do salonu Play, złożyć chęć przeniesienia do nich nr, i tam zaznaczyć że chcesz przenieść nr z chwilą zakończenia umowy u obecnego operatora.

Wtedy przeważnie w ten sam, albo na drugi dzień masz info od Play czy T-Mobile zgadza się na przeniesienie nr;).

Jednym słowem musisz zlecić chęć przeniesienia nr minimum 30 dni do zakończenia umowy w T-Mobile.
Inaczej T-Mobile może Ci przedłużyć umowe na czas nie określony.

#608797  autor: kamil4862
 20 sty 2013, 12:41
a.poniatowski pisze:Rozumiem, że należy zaczekać aż upłynie termin obecnej umowy, tak?
Tak. Jeśli rodzice przenieśliby numery wcześniej zapłaciliby karę umowną w T-mobile.
a.poniatowski pisze:Wtedy trzeba jakąś rezygnację napisać?
Nie trzeba. W tym przypadku w ogóle nie musisz odwiedzać salonu T-mobile, chyba że chcesz się dowiedzieć kiedy dokładnie kończy się umowa.
a.poniatowski pisze:Czy po prostu nie przedłuża się dotychczasowej umowy i wówczas po wygaśnięciu zobowiązań wobec T-Mobile można się przenieść?
Jak wyżej. Idziesz do salony Play z chęcią przeniesienia numeru 2-3 miesiące przez końcem umowy w T-mobile i we wniosku podajesz dokładną datę końca umowy w T.
a.poniatowski pisze:Jak jest z zachowaniem wtedy "łączności ze światem"?
T-mobile powinien wyłączyć numer w okolicach północy ostatniego dnia obowiązywania umowy, a Play włączy go ok 1 w nocy, czyli rano tylko przekładasz karty sim i już ;)

Obrazek

#608811  autor: Vieslav
 20 sty 2013, 13:05
Po co aż tak wcześnie? Przez 2-3 miesiące to może być jeszcze rewolucja, albo T się ogarnie i da taką ofertę dla stałych klientów, że Play podkuli ogonek. Tak się właśnie załatwiali ludzie przenoszący numer z Orange. Po wpłynięciu wniosku o przeniesienie nagle dostawali od ręki rabat 30% na abonament, wtedy nawet nie było co w Playu porównywać. Żeby rodzice nie zostali z umową w T i drugą umową w Play jak im się odechce z T przechodzić. Poza tym Play wystosował kilka dni temu nowe taryfy, więc nie wiadomo jak będzie za te trzy miesiące. Chyba miesiąc wcześniej wystarczy złożyć taki wniosek, ewentualnie po przejściu na czas nieokreślony.

#608986  autor: Precelos
 21 sty 2013, 16:54
a.poniatowski, rodzice jak chca moga wczesniej podpisac umowe jak maja umowe (oczywiscie wtedy sa 2 umowy)

szcegoly na koncu wiadomosci
http://www.blogplay.pl/2013/01/nowe-tra ... a-s-m-i-l/

Obrazek

#609141  autor: a.poniatowski
 22 sty 2013, 11:53
Dzięki wielkie za pomoc. Muszę się zorientować do kiedy dokładnie rodzice mają tę umowę i będziemy coś działać. Pozdrawiam serdecznie. ;)

#611935  autor: Horacy
 05 lut 2013, 15:49
Też moim zdaniem warto by pomyśleć nad Prepaidem w Heyah, przechodząc do Play licz się z tym że korzystają z zasięgu roamingowego i mogą być problemy z zasięgiem, w Heyah, załadujesz za 30 zł masz nielimitowane połączenia do wszystkich w sieci (to trzeba włączyć przed doładowaniem), oraz nielimitowane darmowe SMS w sieci, do tego zostanie 30 zł na połączenia i SMS poza sieć. Jak się niema żadnych pakietów czy to 60 min za 1 zł czy też 1000 SMS za 1 zł to można włączyć roczną ważność konta po każdej aktywności i żeby nie robić sobie skarbonki za 9 zł można kupić ten pakiet na darmowe rozmowy w sieci.