• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #589868  autor: Quetzal
 20 paź 2012, 14:27
Nie jestem pewien czy to właściwy dział, ale problem jest taki.

zakupiłem kartę prepaid Plusa i chciałem się zalogować do Plus online. Wszedłem na ich stronę, podałem numer telefonu, cztery ostatnie cyfry PUK i w odpowiedzi uzyskuje komunikat:

"Wpisz swój numer nie poprzedzając go zerem, ani żadnym innym znakiem. Następnie wpisz swoje cztero, lub pięciocyfrowe hasło.
Pamiętaj, że kilkukrotne błędne wprowadzenie hasła może tymczasowo zablokować dostęp do Twojego konta. Aby poznać swoje hasło, zadzwoń pod 2601 z telefonu Plusa."

Numer wpisywałem tyle razy, ze nie może być mowy o pomyłce.
Myślałem,z ę to chwilowa awaria, ale tak jest cały czas - to u nich standard?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2012, 17:07 przez Quetzal, łącznie zmieniany 1 raz.

#589869  autor: Edmund
 20 paź 2012, 14:30
Może to i głupie pytanie, ale czy aktywowałeś kartę wykonując połączenie które trwało więcej jedną sekundę (najlepiej parę sekund)? Ja miałem problemy z aktywowaniem promocji, gdyż moje pierwsze połączenie trwało sekundę.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#589878  autor: Andrzej311
 20 paź 2012, 15:29
cały plus kombinuj jak kolega wyżej napisał.
A to jeszcze ktoś kupuje startery plusa?:)

#589880  autor: Quetzal
 20 paź 2012, 15:43
Edmund pisze:Może to i głupie pytanie, ale czy aktywowałeś kartę wykonując połączenie które trwało więcej jedną sekundę (najlepiej parę sekund)?
Tak.
Andrzej311 pisze: A to jeszcze ktoś kupuje startery plusa?:)
Od kilku dni są problemy z przychodzącymi smsami do Play z innych sieci. Kupiłem karty wszystkich sieci, żeby sprawdzić dokładnie co się dzieje.

I jak na razie - Plus jest jedynym operatorem od którego wszystkie długie smsy do Playa do chodzą bez problemu
i...
Plus jest jedynym operatorem do którego nie można się zalogować aby zarządzać kontem.

#589896  autor: Andrzej311
 20 paź 2012, 17:26
nie ma sieci idealnej, a co do smsów to to sprawdze.

#589904  autor: Espi
 20 paź 2012, 18:52
Osoby znane mi ktore korzystają z kart prepaid plusa nie maja tego typu problemu, także plus online działa poprawnie, powinieneś swój indywidualny problem zgłosić na dok Plusa.