• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #566521  autor: foxis
 09 lip 2012, 20:26
Witajcie,

miałem kupić w t-mobile Smasung S3 ale podrożał sporo i chcę obecnie kupić tylko kartę sim.
Czy możecie mi powiedzieć jaki abonament (lub nie) w t-mobile jest z paczką danych (ok 1GB) i smsami i mmsami w cenie abonamentu?
Rozmawiam ok 400 min miesięcznie.

Proszę powiedzcie czy w t-mobile jest taki abonament (lub nie)bez telefonu.
Nie ma znaczenia czy biznes czy prywatne taryfy.

dziękuję.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 20:35 przez foxis, łącznie zmieniany 1 raz.

#566613  autor: thonka
 10 lip 2012, 11:17
nie oplaca sie brac w tmobile niestety oferty bez telefonu, chyba ze opcje no-limit.

indywidualne bez telefonu koncza sie na 240 minutach, a firmowe sa przekombinowane np. Nowa Firma ma owszem 600 minut i 50% znizki na abonament (czyli oplata wynosi 47,5zl) tylko co z tego jak do wszystkich jest tylko 270 minut, a 330 to minuty do W3, a Play w stosunku 2:1.
dodajac do tego paczke 1000 sms/mms za 6zl i ew. paczka danych 300MB kosztuje 14/11zl (druga cena dotyczy zobowiazania na min. 6 miesiecy) lub 1,5GB za 38zl lub 2GB za 40zl/32zl (druga cena j.w.)

liczac wiec najbardziej korzystna opcje z 2GB danych da to 85,5zl netto czyli (105zl z kawalkiem brutto). nie wiem czy nie lepiej w takim wypadku wybrac taryfe frii dla indywidualnych za 99zl i dokupic do tego stacjonarne. da to razem srednia ok. 104,5zl biorac pod uwage 3 miesiace darmowych stacjonarnych.

jest co prawda pakiet dla biznesu, ale tam jest pakiet wartosciowy. w najwyzszej opcji za 56zl dostaje sie 80zl do wykorzystania na wszystkie uslugi krajowe (czyli max. 320 minut do duzych sieci, do play raptem 190 minut). jedyny ratunek w tym, ze w dostaje sie darmowe polaczenia w TM w kraju i na swiecie. niestety nie widze tam zadnych pakietow sms/mms, a paczka danych kosztuje tyle co w w/w ofercie Nowa Firma.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet