• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#55944  autor: bkawa
 24 lut 2006, 12:16
D@rio pisze:a jaką masz kartę? ...niech zgadnę, SE GC89 ? :)

..pozatym, jak przez BT? Jak to to niby łączysz że przez BT? ...przecież przez BT żadnej PMCIA ani modemu nie połączysz z kompem.
jezeli to jest do mnie to mam na mysli korzystanie z telefonu jako modemu i wtedy lacze sie przez bt z lapkiem (tzn nie lacze sie bo sa zawsze jakies problemy) :|

#55947  autor: D@rio
 24 lut 2006, 12:32
aaa...faktycznie, nie zrozumiałem tematu. Hmm...ja tam z BT w mojej Nokii 6820 nie mam problemów. Może sterowniki drugiego urządzenia się kłocą z Twoją słuchawką albo obecny soft który masz w tej nokii ma błedy z BT akurat. Obstawiam któreś z tych dwóch.

#56825  autor: bigman
 27 lut 2006, 02:46
D@rio pisze:aaa...faktycznie, nie zrozumiałem tematu. Hmm...ja tam z BT w mojej Nokii 6820 nie mam problemów.
Rowniez nie mam. Nokia moze i prosta ale dziala.
D@rio pisze:Może sterowniki drugiego urządzenia się kłocą z Twoją słuchawką albo obecny soft który masz w tej nokii ma błedy z BT akurat. Obstawiam któreś z tych dwóch.
Sterowniki akurat jedyne jakie potrzebne to do Bluetooth. Nokia ma standardowy profil BT DUN (Bluetooth Dial Up) i po sparowaniu z komputerem automatycznie instaluje sie modem ktory pozwala na wykonywanie polaczen. Sam u siebie nie uzywam ani oprogramowania Nokii ani tego co daja z kluczem BT. Windows XP SP2 sam mi wykryl klucz BT i zainstalowal swoje oprogramowanie. Jedyne co zmienilem to sciagnalem ze strony Nokii plik *.inf do modemu bym mial polaczenie z telefonem 460 Kbps zamiast standardowych 115 Kbps. Dzieki temu wyciagam pelna predkosc EDGE. Mysle ze z Nokia 6230i sprawa bedzie analogiczna.

#57041  autor: D@rio
 27 lut 2006, 23:18
bigman pisze:
D@rio pisze:aaa...faktycznie, nie zrozumiałem tematu. Hmm...ja tam z BT w mojej Nokii 6820 nie mam problemów.
Rowniez nie mam. Nokia moze i prosta ale dziala.
D@rio pisze:Może sterowniki drugiego urządzenia się kłocą z Twoją słuchawką albo obecny soft który masz w tej nokii ma błedy z BT akurat. Obstawiam któreś z tych dwóch.
Sterowniki akurat jedyne jakie potrzebne to do Bluetooth. Nokia ma standardowy profil BT DUN (Bluetooth Dial Up) i po sparowaniu z komputerem automatycznie instaluje sie modem ktory pozwala na wykonywanie polaczen. Sam u siebie nie uzywam ani oprogramowania Nokii ani tego co daja z kluczem BT. Windows XP SP2 sam mi wykryl klucz BT i zainstalowal swoje oprogramowanie. Jedyne co zmienilem to sciagnalem ze strony Nokii plik *.inf do modemu bym mial polaczenie z telefonem 460 Kbps zamiast standardowych 115 Kbps. Dzieki temu wyciagam pelna predkosc EDGE. Mysle ze z Nokia 6230i sprawa bedzie analogiczna.
Mógłbyś podesłać mi ten pliczek? ;) byłbym wdzięczny. Użyje go u siebie. E-mail'a masz poniżej w guzikach ;)

#57237  autor: P@olo
 28 lut 2006, 20:27
Witam Panowie mam problem z polaczeniem do internetu za pomaca mojej Nokii 6020, chce uzyskac polaczenie przez kabel ale program pc suite nie wykrywa modemu w telefonie, sciagnalem sterowniki do polaczenia kablowego i nie za bardzo wiem gdzie wkleic ten pliczek ze sterownikiem zeby wszystko dzialalo prosze o pomoc, z gory dzieki.

#57261  autor: D@rio
 28 lut 2006, 21:30
P@olo pisze:Witam Panowie mam problem z polaczeniem do internetu za pomaca mojej Nokii 6020, chce uzyskac polaczenie przez kabel ale program pc suite nie wykrywa modemu w telefonie, sciagnalem sterowniki do polaczenia kablowego i nie za bardzo wiem gdzie wkleic ten pliczek ze sterownikiem zeby wszystko dzialalo prosze o pomoc, z gory dzieki.
Musisz ręcznie wkleić modem i gdy system będzie pytał o sterowniki wtedy zapodać mu ten pliczek. Wtedy powininno już wszystko grać. Oczywiście żeby wszystko działało musisz mieć także zainstalowane oddzielne sterowniki do obslugi kabla (jeśli to nie jest orginalny kabel).

#57287  autor: P@olo
 28 lut 2006, 23:14
D@rio dzieki za pomoc teraz wiem w czym jest problem. Mam jakis badziewny kabel marki Gaotong made in china dolaczona do niego byla plytka z oryginalnym pc suite Nokii i zadnych innych sterow, a znalezienie oprogramowania do niego w necie graniczy z cudem :) kiedy podlaczam kabel w telefonie wyswietla sie komunikat "akcesorium nie kompatybilne". Musze kupic inny lepszy kabelek i problem zniknie mam taka nadzieje chyba wybiore Foof lub zdecyduje sie na oryginal.[/quote]

#57385  autor: D@rio
 01 mar 2006, 19:29
P@olo pisze:D@rio dzieki za pomoc teraz wiem w czym jest problem. Mam jakis badziewny kabel marki Gaotong made in china dolaczona do niego byla plytka z oryginalnym pc suite Nokii i zadnych innych sterow, a znalezienie oprogramowania do niego w necie graniczy z cudem :) kiedy podlaczam kabel w telefonie wyswietla sie komunikat "akcesorium nie kompatybilne". Musze kupic inny lepszy kabelek i problem zniknie mam taka nadzieje chyba wybiore Foof lub zdecyduje sie na oryginal.
[/quote]

Najlepiej kup jakis FOREVERa, VIVANCO albo oryginalny wlasnie jak Cie stac. Swoja droga jesli bys pomyslal przyszlosciowo to moglbys sobie zafundowac przystawke bluetooth do swojego kompa ;) ..i to by bylo najlepszym rozwiazaniem.
A tak apropo, zeby wszystko dobrze dzialalo zawsze musisz miec sterowniki do kabla (chyba ze kabel org.) + sterowniki do telefonu. Bez tego nawet PCSuite poprawnie nie zadzialalo. System powinien sam wykryc kabelek a pozniej, po instalacji sterownikow kabla wykryc telefon gdzie musisz zainstalowac go jako modem.
Pozdrawiam :)