• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #56815  autor: iSiO
 27 lut 2006, 00:50
Witam
Kumpel prosił mnie o to zebym zapytał na jakimś forum o przenoszenie numerów (wiec wybrałem telepolis :lol: )
Jest on w Orange i zostało mu jeszcze ponad 17 miesiecy umowy, chciał sie przenieść do Ery. Gdzieś wyczytał że to operator do którego sie przenosi pokrywa koszty rozwiazania umowy a on płaci tylko za przeniesienie (coś ponad 100 zł)
Chciałem zapytać jak jest naprawde i jakie sa tego koszty
Pozdrawiam

#56817  autor: makabras
 27 lut 2006, 01:25
Z tego co ja wiem to kazdy jak rozwiazuje umowe to placi sam za siebie a operatorzy na zachete zwracaja w postaci dodatkowych minut te 122zl (100 + vat) za rozwiazane, bo jakby bylo tak jak piszesz to latalbym co dzien do innego operatora, bral nowy telefon i zmienial operatora, bo i tak kary by za mnie zaplacil :D
chyba wiec ten twoj kumpel cos zle poczytal.

#56833  autor: rafcyk
 27 lut 2006, 07:26
Płacisz 120zł + kara za wcześniejsze zerwanie umowy z Orange (17mc). Dokładna kwotę powinieneś mieć zapisaną w regulaminie promocji.

#57043  autor: D@rio
 27 lut 2006, 23:21
Jedyne co jest w jakiś sposób zwracane czy rekompensowane to opłata za przeniesienie numeru. Natomiast kare za przedterminowe zerwanie umowy w wyniki niedotrzymania regulaminu promocji musisz już wtedy pokryć z własnej kieszeni :)