• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #568361  autor: varvocel
 17 lip 2012, 19:07
Witam,

Potrzebuję karty SIM jako uzupełnienia nawigacji samochodowej (tylko na miesiąc - Automapa). Koszty będą niewielkie więc nie będą kryterium wyboru. Telefon będzie się dość często łączył z Internetem w celu aktualizacji danych o korkach i przeliczenia trasy nawigacji (ilość danych niewielka). Nie mam zamiaru dzwonić ani wysyłać SMS/MMS przy użyciu tej karty. Jedynym kryterium jest zasięg (dostęp do Internetu) - będę jeździł po całej Polsce przez miesiąc, więc zasięg poza miastami jest ważny.

Możecie doradzić jakąś sensowną ofertę, czy obecnie każda duża sieć ma takie samo pokrycie? Z góry dziękuję (pomoc zawodowych kierowców mile widziana :) ).

#568426  autor: ManiacGSM
 17 lip 2012, 22:22
Na to pytanie nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi. Poradziłbym odłożyć trochę grosza i rozejrzeć się za jakimś markowym gps'em. Osobiście poradziłbym Ci Play'a, sam byłem użytkownikiem tej sieci i nie narzekałem, ale zasięg to jak wróżenie z fusów.-Lecz różnie to bywa, bo będąc w ciągłym ruchu raz będziesz miał super zasięg u operatora marki X ,a już w następnym mieście najlepszy zasięg może mieć operator marki Y.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#568468  autor: varvocel
 18 lip 2012, 00:28
Z odbiornikiem GPS nie mam problemów. Chodzi mi tylko o aktualizację danych o korkach/ruchu przez Internet z wykorzystaniem sieci komórkowej. W zeszłym roku jeździłem po Polsce północnej i w okolicach gdzie sie błąkałem zdecydowanie najlepszy zasięg miała Era. Zdaję sobie sprawę, że w innych rejonach może być różnie, stąd moje pytanie.

#568469  autor: drcox
 18 lip 2012, 00:31
Jak jeździsz po całym kraju to jest bez różnicy, zdarzają się dziury bez zasięgu ale raz, że to jest u każdego operatora i występuje bardzo sporadycznie a dwa, że nie musi być to 100% ciągły dostęp do sieci.