• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #358539  autor: Simon Kovacevic
 09 wrz 2009, 12:29
WItam,
mam wielki problem, przedłużyłem umowe z erą tylko dlatego, żę zależąło mi na numerze do 1 osoby w sieci rodzinnej. Więc wziąłem sieć rodzinną. Postanowiłem dodać osobe do sieci rodz i dostałem smsa:
ERA SIEĆ RODZINNA: nie możemy dodać numeru xxxxxxxxx do twojej grupy. Typ kontraktu nie pozwala aktywować usługi" o co lotto

#358546  autor: Artur051
 09 wrz 2009, 12:41
A w jakiej ofercie jest numer, który chcesz dodac?

#358552  autor: Soulfly
 09 wrz 2009, 12:53
Wsieci rodzinnej nie moga byc telefony ktore maja taryfe biznesowa(Nowy Pakiet Biznes,Firma ),to moze o to chodzi.

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#358553  autor: thonka
 09 wrz 2009, 12:54
w ofercie siec rodzinna nie moze byc aktywny numer z siecia stacjonarna oraz z taryfami biznesowymi.
moze byc natomiast tylko 1 osoba z era domowa.
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... dzinna.pdf

to ze ten numer jest przeniesiony do innej sieci z gory eleminujemy mam nadzieje ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#358556  autor: Simon Kovacevic
 09 wrz 2009, 13:21
..taryfa biznesowa.. :(((

porażka dla mnie...tylko dlatego przedłużyłem umowe...

#358561  autor: thonka
 09 wrz 2009, 13:30
Simon Kovacevic pisze:..taryfa biznesowa.. :( ((

porażka dla mnie...tylko dlatego przedłużyłem umowe...
czy umowa byla przedluzana przez iBOA lub konsultanta i dostarczona kurierem? jezeli tak to masz 10 dni na zwrot.
jezeli nie to zostaje jedynie taktak. nie musi miec srodkow na koncie, wystarczy, ze bedzie miec aktywne konto (wychodzi 50zl na 4 miesiace aktywnego konta z tego 3 miesiace sa na wychodzace), albo nastepny abonament dla przedluzajacych. w promocji za 15zl gdzie masz 30 minut do wszystkich, 30 minut do ery, aktywacja 1zl, umowa tylko na 12 miesiecy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#358575  autor: Simon Kovacevic
 09 wrz 2009, 14:37
umowa podpisana w salonie (wcześniej droga mailową ustalona z konsutlantem). Jeśli chodzi o numer w tak taku to kicha. Wyszłoby, że trzeba nosić przy tyłku 2 telefony.. Zadzwonie do ery i spytam czy jest możliwość, abym mółbyc numer z taryfą biznesową.. Nic innego mi nie przychodzi do głowy, ciekawe czy na to pójdą..

#358581  autor: thonka
 09 wrz 2009, 14:56
Simon Kovacevic pisze:umowa podpisana w salonie (wcześniej droga mailową ustalona z konsutlantem).
no to tego odkrecic sie nie da.
Simon Kovacevic pisze:Jeśli chodzi o numer w tak taku to kicha. Wyszłoby, że trzeba nosić przy tyłku 2 telefony..
czasem sie oplaca takie wyjscie, gdy nie ma innego, bo raczej nie bedzie mozliwosci przypisania nru biznesowego, a wszystko przez to ze jest to oferta dwustronna... po kilku kombinacjach mogloby dochodzic do naduzyc poprzez przekierowania...

#358667  autor: Marens
 09 wrz 2009, 19:55
Jak ma się sprawa z Erą Domową, może należeć do sieci rodzinnej czy nie?

#358685  autor: st.konsultant
 09 wrz 2009, 20:43
Marens pisze:Jak ma się sprawa z Erą Domową, może należeć do sieci rodzinnej czy nie?
Może być uczestnikiem, ale nie może być sponsorem grupy. W sieci rodzinnej maksymalnie może być jedna era domowa.

Może się komuś przyda na przyszłość, w tej chwili ograniczenia co do sieci rodzinnej są następujące:

- numer nie może mieć taryfy biznesowej
- numer nie może mieć włączonej usługi numer stacjonarny
- numer nie może należeć do innej sieci rodzinnej
- sponsorem grupy może być tylko numer posiadający taryfę Era Nowy Komfort, Nowa Era(z wyjątkiem NE20) lub Era Relaks

#358758  autor: Cyrrus
 10 wrz 2009, 11:18
Simon Kovacevic pisze:Zadzwonie do ery i spytam czy jest możliwość, abym mółbyc numer z taryfą biznesową.. Nic innego mi nie przychodzi do głowy, ciekawe czy na to pójdą..
Równie dobrze możesz zadzwonić i zapytać się czy ,,pójdą'' na uruchomienie numeru Play lub Orange... Zrozum, że skoro w regulaminie usługi jest konkretnie opisane jakie taryfy mogą działać w Sieci Rodzinnej, to wątpię aby w BOA mogli to zmienić. Chociażby z powodu uwarunkowań technicznych.

#358761  autor: Simon Kovacevic
 10 wrz 2009, 11:29
rozum, że skoro w regulaminie usługi jest konkretnie opisane jakie taryfy mogą działać w Sieci Rodzinnej, to wątpię aby w BOA mogli to zmienić
rozumiem, ale przed podpisaniem nowej umowy, przez 2 lata miałem 2000 minut do 1 osoby (w taryfie biznesowej). Podpisując umowe zastzregłem, że chce 2000 minut do tej osoby. Era powinna mnie chyba ostrzec, że podpisując umowe nie będe mógł już do tego numeru dzownić na podobnych warunkach...

#358854  autor: thonka
 10 wrz 2009, 19:07
Simon Kovacevic pisze:Era powinna mnie chyba ostrzec, że podpisując umowe nie będe mógł już do tego numeru dzownić na podobnych warunkach...
a skad mogli wiedziec, ze to numer biznesowy? konsultant po samym numerze nie wie jakiej taryfy uzywa druga strona.
regulamin jest ogolnodostepny i mozna bylo sie z nim zapoznac przed podpisaniem.
life is brutal niestety...

#358984  autor: Marens
 11 wrz 2009, 10:16
st.konsultant pisze:- numer nie może mieć włączonej usługi numer stacjonarny
Dzięki wielkie, bo to już się z czymś wyklucza w mojej koncepcji.

#359055  autor: Simon Kovacevic
 11 wrz 2009, 15:50
nie ma możliwości dodania numeru w taryfie firma, lub biznes. Mam pomysł.. za pkt. era premia można kupić:

"Niezły numer Era Premia". Wybierz dowolny numer w sieci Era, Tak Tak lub Heyah i rozmawiaj 99% taniej:

Pytanie, czy jeśli wezme ten numer (1500pkt), opłata 1gr za minute, jak schodzą minuty. Mam za 60zł 170 do wszystkich + 120 (nie dot.play). Rozumiem, że np rozmawiając 10 minut płace 10gr i to jest doliczane do mojego abonamentu tak? Czyli wykorzystuje 170minut do różnych sieci + 0,10 gr za "niezły numer" = 60,10zł tak?? Jeśli tak to tylko to mi pozostaje...

Może ktoś potwierdzić, czy dobrze główkuje??

#359126  autor: st.konsultant
 11 wrz 2009, 22:46
Niestety nie....Przy tej opcji obniżka do 99% zacznie obowiązywać dopiero jak wykorzystasz wszystkie bezpłatne minuty....najpierw połączenia z tym wybranym numerem będą normalnie pomniejszały pakiet darmowych minut.

A w odwrotną stronę nic się nie da zrobić? Z tamtego biznesowego np jakieś tanie połączenia lub wybrane numery?

#552576  autor: RockOnCellBlock
 07 maja 2012, 18:24
Mój problem wygląda tak samo. Pojawia mi się ta właśnie informacja. Tyle że numer, który chcę dodać do sieci rodzinnej jest numerem nowym. Znajomy świeżo kupił kartę, abyśmy mogli rozmawiać w tej własnie sieci rodzinnej. Dlaczego nie mogę go do niej dodać?!

#552597  autor: danielsk
 07 maja 2012, 18:49
Kolega wykonal pierwsze polaczenie na karcie? Bo bez tego numer sie nie zaaktywuje..