Mam taką sprawę.
Aktualnie posiadam 3 numery w ofercie Orange POP zarejestrowane na 3 różne osoby - moi znajomi i ja. Chciałbym z nimi trzema przejść do oferty dla FIRM w Play. I tutaj zaczynają się schody. Myślałem, aby to zrobić poprzez ojca, który ma konto firmowe.
Mój ojciec ma konto firmowe w Orange, ale dana firma już nie istnieje od dawna, więc nie jest w stanie podpisać nowej umowy firmowej (chyba jest to prawnie niemożliwe, bo firma nie istnieje). Zaś z drugiej strony jeżeli chciałbym przepisać te 3 numery na ojca, tak aby on był ich właścicielem, to zanim je przeniesie do firmy to musi chyba minąć 3 miesięczny okres kadencji, tak? Stąd nasuwają mi się pytania.
Czy po przepisaniu numerów prepaidowych czyli zmianie danych właściciela numerów, trzeba odczekać 3 miesiące aby podpisać na nie umowę w firmie?
Czy sieci komórkowe w jakiś sposób weryfikują numer REGON firmy przy podpisaniu umowy? Chcę podpisać 3 umowy w firmie na firmę, która już nie istnieje. Rachunki oczywiście będą płacone

.
Czy jest jakaś inna możliwość rozwiązania tego problemu?
1. Przepisanie numerów na ojca i on je przenosi do play firma i podpisuje umowę (będą weryfikować istnienie firmy, mimo, że przeniesienie następuje z konta firmowego)?
2. Przeniesienie prepaidów w salonie i podanie danych firmy widmo.
3. Wzięcie nowych aktywacji ale również na tę samą firmę widmo.
Jest jakieś rozwiązanie?