• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #544523  autor: Emporio
 31 mar 2012, 21:05
Witam mam takie zapytanie posiadam w plusie promocje bezlik sms i chcialbym sie zapytac czy jesli osoba za granica bedzie tez miala telefon z sieci Plus to dalej sms beda szly z pakietu i tak samo w odwrotna strone czy osoba z zagranicy piszac do mnie tez bedzie bralo sms z pakietu? Czy jednak to tylko na terytorium Polski obowiazuje i jesli chce sie wyslac sms zagranice to trzeba normalnie placic?
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 18:26 przez Emporio, łącznie zmieniany 1 raz.

#544524  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 21:09
Emporio pisze:czy jesli osoba za granica bedzie tez miala telefon z sieci Plus to dalej sms beda szly z pakietu i tak samo w odwrotna strone czy osoba z zagranicy piszac do mnie tez bedzie bralo sms z pakietu?
Ty do tej osoby wyślesz esa w ramach usługi Bezlik SMS.
Druga osoba za SMSa do Ciebie, będąc za granicą już zapłaci, zgodnie z cennikiem roamingu międzynarodowego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544525  autor: Emporio
 31 mar 2012, 21:20
No to troche lipa ale dobrze ze chociaz ja moge wysylac sms'y w ramach Bezlik SMS. A ile kosztuje wysylanie sms'a z Niemiec do Polski w sieci Plus?

#544527  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 21:24
Emporio pisze:No to troche lipa ale dobrze ze chociaz ja moge wysylac sms'y w ramach Bezlik SMS. A ile kosztuje wysylanie sms'a z Niemiec do Polski w sieci Plus?
W roamingu w Niemczech, z karty polskiego Plusa, SMS na polski i europejski numer komórkowy, kosztuje 53 grosze brutto (Strefa UE).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544528  autor: Emporio
 31 mar 2012, 21:27
Dzieki wielkie za twoja pomoc:) Leca dla Ciebie dwa punkciki.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 21:29 przez Emporio, łącznie zmieniany 1 raz.

#544530  autor: DanielR
 31 mar 2012, 21:29
Tyle samo co w każdej polskiej sieci komórkowej, czyl 0,54 zł, w taryfie pre-paid Simplus. To też jest zresztą maksymalna stawka, na jaką pozwala Unia Europejska w tzw. Eurotaryfie.

Tu masz cennik taryfy Simplus: http://nakarte.plus.pl/images/cennik_no ... implus.pdf

#544531  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 21:32
No właśnie, ten VAT... Pomyłka o 1 grosz - ale jedno jest pewne: maksymalna stawka za SMS w roamingu m/n jest identyczna, zgodnie z prawem unijnym.

#544534  autor: DanielR
 31 mar 2012, 21:37
Właściwe, to przed chwilą przejrzałem na szybko cenniki roamingowe i wygląda na to, że to właśnie Plus jest tu wyjątkiem (a przynajmniej w pre-paid). Reszta ma o "aż" o grosz taniej. Ale to taki, w zasadzie nieistotny szczegół. :-D

#545177  autor: Emporio
 04 kwie 2012, 08:29
Witam. Mam kolejne pytanie odnośnie internetu w telefonie za granicą jeśli mam wykupiony w Polsce pakiet internetowy to czy on będzie działał za granicą czy trzeba jakieś ustawienia internetu gprs zmieniać w telefonie czy coś innego?

#545188  autor: Precelos
 04 kwie 2012, 09:09
Emporio, nie radze uzywac internetu zagranica, pakiety dzialaja tylko na terytorium polski.
1MB kosztowalby cie ok 20-30 zl

minuta rozmowy przychodzacej i sms to 53gr, a dzwonienie do polski to 1,7zl
jak ktos dzwoni do ciebie z polski to on placi tyle ile jest w cenniku czyli np. jak ma 29 gr za cala rozmowe to tyle zaplaci
jeszcze jestem kilka dni w niemczech wiec sie dobrze orientuje :mrgreen:

Obrazek

#545191  autor: Emporio
 04 kwie 2012, 09:12
Ok dzięki wielkie za info. Leci + dla Ciebie.