• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #544292  autor: grzesiekosw
 30 mar 2012, 21:08
Witam. Przenioslem numer do innej sieci. Dostalem numer tymczasowy, wiec obecnie posiadam dwa numery, od obecnego operatora do czasu przeniesienia i tymczasowy od nowego. Chcialbym korzystac juz tylko z tego tymczasowego. Stąd moje pytanie czy np wylaczajac telefon z karta sim starego operatora moge przekierowac jakos polaczenia przychodzace wlasnie ze starego numeru na tymczasowy? Czy sa z tym zwiazane jakies koszta? Jezeli ktos dzwoni na stary numer i przekieruje go na nowy numer to napewno ale czy za to przekierowanie musze placic ja? Pozdrawiam

#544295  autor: ms93
 30 mar 2012, 21:13
Po pierwsze, to twój operator musi oferować przekierowanie.
W prepaidzie mają je tylko Play i T-Mobile.
W abonamencie nie wiem, ale pewnie wszyscy.

Za przekierowane połączenie płacisz jak za wykonane. Dzwoniący do ciebie płaci za połączenie dzwoniący->stary numer, a ty płacisz za połączenie stary numer->nowy numer.

#544301  autor: Spioszek
 30 mar 2012, 21:37
Ja dodam że przekierowania możesz zrobić w kilku przypadkach, jeśli masz zajęty nr, jeśli nie odbierasz ileś tam sekund, jeśli jesteś poza zasięgiem lub masz wyłączony tel.

#544321  autor: Edmund
 30 mar 2012, 22:21
...a także przekierowanie działające zawsze (niezależnie od tego czy jesteś w zasięgu czy nie).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#544329  autor: alkonauta
 30 mar 2012, 22:43
Zaleznie od aparatu z jakiego korzystasz bedziesz mial informacje w trakcie polaczenia ze jest to polaczenie z przekierowania. Dodatkowo gdy mialem przeniesienie z numeru TP do ery to pokazywalo z jakiego numeru idzie przekierowanie. Bywalo rowniez i tak w druga strone tzn gdy ja dzwonilem na nr TP a ta osoba miala ustawione przeniesienie to pojawial sie nr docelowy z ktorym sie polaczylem.