• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #536509  autor: user_delete27
 22 lut 2012, 17:54
Witam. Ostatnio gdzies w internecie wyczytalem ze orange z tmobile stworzyl spolke NetWorkS, ktora miala umozliwic operatorom wzajemne korzystanie z wlasnych nadajnikow, mialo by to dziala na zasadzie roamingu podobnie jak play-plus. I tutaj moje pytanie, czy wiadomo cos wiecej na ten temat ? Czy wiadomo kiedy orientacyjnie sieci zaczna dzielic sie zasiegiem ? A moze byl to tylko chwyt marketingowy ? Szukalem informacji w google ale albo ja jestem slepy, albo tam nic nie ma poza jakimis szczątkowymi informacjami. Pozdrawiam i licze ze ktos zaznajomiony z tematem bardziej niz ja i google sie wypowie.

#536510  autor: Ruben
 22 lut 2012, 18:06
Poczytaj tutaj

#536511  autor: user_delete27
 22 lut 2012, 18:13
Dziekuje za odpowiedz. Jakos musialem przeoczyc ten artykul, czyli dopiero w 2014 bedziemy mogli liczy na polepszenie zasiegu w calym kraju... troche szkoda bo znam miejsca w ktorych orange nie ma nawet jednej kreski zasiegu...

#536512  autor: Ruben
 22 lut 2012, 18:16
dziadek186,
Pierwsze stacje mają ruszyć w wakacje, a budowa wspólnej sieci zacznie się od wschodnich województw, a zakończy na Warszawie, gdzie w zeszłym roku obaj operatorzy wymienili prawie wszystkie stacje na nowe
czy akurat będą to miejsca, o których myślisz tego nie wiadomo. Trzeba obserwować

#536513  autor: user_delete27
 22 lut 2012, 18:23
Mieszkam na południowym wschodzie wiec moze ta modernizacja dotknie moje tereny nawet w tym roku. Bede obserwowal.

#539237  autor: Morinek
 06 mar 2012, 09:56
Przebudowa i rozbudowa nadajników rozpocznie się w wakacje (ew. pod koniec). Zacznie się od północnej polski i będzie "falami" szła na południe. Wtedy przez około dobę, nie będzie można korzystać z telefonów.

Dział telefonów komórkowych i ofert T-Mobile.
W razie jakichkolwiek pytań pisz PW.

#539394  autor: pakierhakierxd
 06 mar 2012, 21:58
To trochę lipa jednak chyba przedłużę umowę z play bo on oferuje oprócz plusa w mojej miejscowości zasięg 3g tylko raczej nie liczę na to że plus poprawi ofertę na abonament.

Pozdrawiam :)

#539743  autor: pauli05
 08 mar 2012, 18:15
można przełączyć w ustawieniach telefonu zasięg na T-mobile