• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #536583  autor: zaboroo
 22 lut 2012, 23:09
Witam. Mam otóż takie pytanie - posiadam nr w t-mobile (prepaid czyli na kartę) i chciałbym go przenieść do innego operatora i odrazu do abonamentu. I tu wiąże się pytanie, bo z tego co dziś się dowiadywałem Play przy podpisywaniu umowy (przy przenoszeniu do nich nr) wymaga tylko dowodu osobistego, żadnej umowy o prace, czy rachunku. Może ktoś się orientuje jak to jest u innych operatorów (czyt. Orange, Plus) ? Też wystarczy tylko dowód osobisty, czy jednak u nich już potrzeba zaświadczenie o zarobkach przy przejściu na abonament ? Pytam, bo jakoś po tych wszystkich historiach P4 niezbyt przekonuje mnie podpisywanie umowy z nimi.

#536617  autor: tetley
 23 lut 2012, 08:50
Na pewno w Plusie jeśli chcesz wziąć numer na abonament (jeśli nie masz już u nich jakiegoś numeru od co najmniej 6 miesięcy) musisz mieć oprócz dowodu jakieś inny dokument typu:
- legitymacja studencka/emeryta/rencisty
- zaświadczenie o zarobkach
- karta kredytowa
- jakaś faktura za inne usługi wystawiona na Ciebie np. gaz, czynsz, prąd, TV, internet czy inny operator telekomunikacyjny

Więcej tego jest chyba ale tyle pamiętam :)

Pozdrawiam:)

#536625  autor: zaboroo
 23 lut 2012, 09:41
tetley pisze:Na pewno w Plusie jeśli chcesz wziąć numer na abonament (jeśli nie masz już u nich jakiegoś numeru od co najmniej 6 miesięcy) musisz mieć oprócz dowodu jakieś inny dokument typu:
- legitymacja studencka/emeryta/rencisty
- zaświadczenie o zarobkach
- karta kredytowa
- jakaś faktura za inne usługi wystawiona na Ciebie np. gaz, czynsz, prąd, TV, internet czy inny operator telekomunikacyjny

Więcej tego jest chyba ale tyle pamiętam :)
No w Play też tak jest jak bierzesz normalnie numer na abonament, ale pan w salonie wczoraj powiedział, że przy przenoszeniu numeru z prepaid do abonamentu do nich wystarczy sam dowód osobisty, dlatego byłem ciekaw jak to u innych operatorów wygląda.
Mimo to dziękuje za odpowiedź.

#536627  autor: tetley
 23 lut 2012, 09:51
Może w Play są tak napaleni na MNP, że nic ich nie obchodzi czy ktoś ma jak zapłacić abo czy nie. Do statystyk pójdzie, że 70% osób dokonujących MNP wybiera Play z czego 35% ma problemy z płatnościami :D

Pozdrawiam:)

#536699  autor: gaskabalbinka
 23 lut 2012, 16:23
U każdego operatora dowód osobisty jest potrzebny przy przejściu z abo do abo.
Przy przejściu z prepaida zawsze 2 dokumenty.

#538243  autor: przechodzień
 01 mar 2012, 18:13
W Heyah za przeniesienie numeru dają do 120 zł na wszystkie usługi, w Play
było 60zł. Coś się zmieniło? Gdzie najlepiej przenieść żeby zgarnąć ładny bonus?

#538250  autor: KC-KARLOS
 01 mar 2012, 18:21
przechodzień, Orange na kartę:
> 12x po 10 zł na promocyjne (Orange/stacjonarne/Internet) od zasileń za 25 zł
> 100 minut do wszystkich sieci (za dowolne zasilenie), przyznawane w danym doładowaniu co miesiąc,przez pół roku; pakiet jest ważny 20 dni
> 10 zł na koncie głównym na start
> środki z konta głównego ważne rok
> mnóstwo opcji promocyjnych obniżających kosztów, w których każdy sympatyk czy osoba znająca się z Orange, gubi się w nich).

W Play jest prościej - po aktywacji przeniesionego numeru, ładujesz za 5 zł - i dostajesz 60 zł na 3 miechy na rozmowy/smsy/mmsy do wszystkich sieci, które można przedłużać każdym doładowaniem od 5 zł, pod warunkiem niezmieniania taryfy (Play Fresh 1).

[ Dodano: 2012-03-01, 18:30 ]
przechodzień pisze:W Heyah za przeniesienie numeru dają do 120 zł na wszystkie usługi, w Play
było 60zł. Coś się zmieniło? Gdzie najlepiej przenieść żeby zgarnąć ładny bonus?
Warunek taki: co miesiąc od przeniesienia trzeba doładować konto za minimum 20 zł, inaczej nie przyznają bonusu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#538261  autor: wasylek
 01 mar 2012, 19:11
[ Dodano: 2012-03-01, 18:30 ]
przechodzień pisze:W Heyah za przeniesienie numeru dają do 120 zł na wszystkie usługi, w Play
Warunek taki: co miesiąc od przeniesienia trzeba doładować konto za minimum 20 zł, inaczej nie przyznają bonusu.
Na pewno? Bo mi się zdawała ze jak będę doładowywał co 2 miesiące to i tak przez 6 doładowań otrzymam te 20zł

#539236  autor: Morinek
 06 mar 2012, 09:50
Jeśli chodzi o pokazanie jakiegos dowodu zarobków cyz czegoś w trakcie przenoszenia numeru, nie jest to konieczne. Przy podpisywaniu umowy, akceptujesz tzw. "weryfikacje płatniczą". Sprawdzają w BIG-u, etc. czy nie masz długów. A jeżeli miałeś uregulowane wszystkie płatności w T-Mobile, to znaczy że jesteś dobrym klientem.

Morinek, Dział T-Mobile.

#539333  autor: Wiola_K
 06 mar 2012, 17:02

Na pewno? Bo mi się zdawała ze jak będę doładowywał co 2 miesiące to i tak przez 6 doładowań otrzymam te 20zł
Od miesiąca w którym przeniosło się numer można ładować co miesiąc min. 25 zł. wtedy dostaje się 20 zł. Jeśli któregoś miesiąca nie doładujesz to 20 zł. przepada. Przenosząc numer np. w marcu i ladując tylko w kwietniu i lipcu dostanie się tylko 2 razy 20 zł. reszta bonusów przepadła.

#539340  autor: MADMAX
 06 mar 2012, 17:30
Karlos20 pisze:> środki z konta głównego ważne rok
A jak się ma to do ważności konta z tej tabeli? http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ticle.html

Pozdrawiam

#539341  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2012, 17:40
MADMAX, to tabela dla klientów ZETAFON. Oni nie są objęci roczną ważnością konta po przeniesieniu numeru do Orange na kartę wraz z umową na utrzymanie numeru na określony czas.
Tabela dotyczy też osób, które nie skorzystają z SMSowego wydłużenia ważności konta o rok czasu (środki główne). Jeśli korzysta się z promocji, powiększające stan konta promocyjnego, wtedy tabela odpowiada na pytanie, odnośnie ważności środków promocyjnych za odpowiedni nominał zasilenia głównego.
W innym wypadku, klient bez żadnych zobowiązań, przenosząc numer otrzymuje rok ważności konta od odpalenia karty SIM Orange, w taryfach objętych promocją.
Szczegóły: TUTAJ.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#539342  autor: MADMAX
 06 mar 2012, 17:41
Wiola_K pisze:Jeśli któregoś miesiąca nie doładujesz to 20 zł. przepada. Przenosząc numer np. w marcu i ladując tylko w kwietniu i lipcu dostanie się tylko 2 razy 20 zł. reszta bonusów przepadła.
Jesteś pewna?
Z regulminu:
100 minut do wykorzystania do wszystkich sieci przez okres 20 dni co miesiąc do pierwszych 6
doładowań
dowolnym nominałem. Pierwszy bonus klient otrzyma od razu po aktywacji, kolejne 5
otrzyma do każdego pierwszego doładowania dowolnym nominałem w kolejnych miesiącach.
Czyli jeśli dobrze rozumiem, można otrzymać całość bonusu nawet jeśli użytkownik doładuje np 50zł co 2 miesiące (bo bonus wchodzi do doładowania).
Który punkt regulaminu mówi o przepadaniu bonusa w przypadku nie zasilania konta co miesiąc?*
Karlos20 pisze:Tabela dotyczy też osób, które nie skorzystają z SMSowego wydłużenia ważności konta o rok czasu (środki główne).
Racja :)

EDIT:
* Nurtowało mnie to więc dopytałem w BOK i ponoć nie jest tak dobrze jakbym chciał. Aby otrzymać bonus 100 minut należy jednak comiesięcznie doładowywać konto kwotą przynajmniej 25 zł. Przynajmniej wg odpowiedzi z BOK, bo w regulaminie jest o "dowolnym nominale".

Pozdrawiam