• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #529343  autor: djpuzia
 19 sty 2012, 20:12
Witam,
Chciałem się was poradzić w kwestii przeniesienia swojego numeru do sieci PLUS.
Posiadam obecnie abonament w sieci PLAY, ale za 2 miesiące kończy mi się umowa i chce przenieść swój numer do PLUSA, ponieważ potrzebuje możliwie jak najtańsze połączenia i sms'y z jednym numerem w sieci PLUS.
Nie za bardzo mogę się połapać co mam wybrać w PLUSie - czy abonament, czy MIX, czy karta.
Trzy tygodnie temu kupiłem sobie osobny numer (starter SIMPLUSA) i tam po zmianie taryfy na TWÓJ PROFIL, mam za 5zł przez miesiąc nieograniczone minuty i sms-y z jednym wybranym numerem (Bliskie numery). Wczoraj poszedłem do salonu PLUSa i tam uświadomili mnie, że nie można już włączyć tego starego pakietu.
Mogę prosić o radę co wybrać w Plusie, żeby mieć jak najmniejsze koszty połączeń i sms'ów (dość duża liczba wysłanych), z jednym numerem w sieci Plus, oczywiście z zachowaniem dotychczasowego numeru jaki mam w abonamencie w sieci PLAY.
Z góry bardzo dziękuje.

#529394  autor: neoptb
 19 sty 2012, 22:47
djpuzia pisze:Wczoraj poszedłem do salonu PLUSa i tam uświadomili mnie, że nie można już włączyć tego starego pakietu.
d@@a jasia :)

Skoro posiadasz taryfe twój profil obowiązują się warunki z tej taryfy. Czyli:
http://nakarte.plus.pl/v.do?idx=836348
bez ograniczeń rozmawiać i SMSować z 3 osobami w Plusie płacąc 0 zł za rozmowy i SMSy. Za aktywację każdego numeru na 30 dni zapłacisz tylko 5 zł miesięcznie.
Dlatego najkorzystniej będzie ci pozostać na obecnej taryfie. Ani abonament ani mix nie posiadają nie ograniczonych smsów z jednym numerem. A gdy przeniesiesz swój numer z play do plusa to otrzymasz taryfę,która nazywa się typowo "Simplus" i w niej już nie funkcjonuje ta promocja "bliskie numery". W skrócie nie opłaca Ci się :)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#529410  autor: ChuckyCiechanow
 19 sty 2012, 23:47
neoptb pisze: A gdy przeniesiesz swój numer z play do plusa to otrzymasz taryfę,która nazywa się typowo "Simplus" i w niej już nie funkcjonuje ta promocja "bliskie numery".
Jak na razie nadal można przejść na taryfę Twój Profil *147*50# i cieszyć się promocją ,,bliskie numery" . No ale za 2 miesiące wszystko się może niestety zmienić.

#529429  autor: neoptb
 20 sty 2012, 08:31
ChuckyCiechanow, próbowałeś tego na karcie,któa jest na nowej taryfie "simplus"? Bo regulamin mówi,że nie da się cofnąć do poprzedniej taryfy :)

żyj i pozwól żyć.

#529500  autor: Spioszek
 20 sty 2012, 18:01
djpuzia pisze:Mogę prosić o radę co wybrać w Plusie, żeby mieć jak najmniejsze koszty połączeń i sms'ów
Możesz wybrać też 36i6, tylko to się będzie Ci opłacać, jeśli druga osoba też ma 36i6.
Inaczej co prawda smsy za 5zł masz nieograniczone do plusa na miesiąc, ale już połączenia to masz po 29gr za połączenie do końca tylko do 36i6, do innych taryf z Plusa normalnie po 29gr za minute.

#529831  autor: djpuzia
 22 sty 2012, 11:11
Witam,
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Powiedzcie mi, czy bez problemowo mogę przenieść swój numer telefonu z abonamentu w PLAY, na kartę w PLUS ??
Ja aktywowałem obecnego simplusa (osobny numer) 3 stycznia tego roku i wtedy bez problemów mogłem zmienić taryfę na Twój Profil. Wiem, że może mi się to nie udać za 2 miesiące jak będę chciał przenieść numer, ale może można przenieść numer na już działającego Simplusa (inny numer) - przenieść mój numer z PLAY na posiadanego Simplusa z aktywną taryfą Twój Profil??

#530305  autor: neoptb
 24 sty 2012, 01:01
djpuzia pisze:ale może można przenieść numer na już działającego Simplusa (inny numer) - przenieść mój numer z PLAY na posiadanego Simplusa z aktywną taryfą Twój Profil??
Nie.

Albo przenosisz swój numer do plusa i działa on w sieci +, albo korzystasz z obecnego numeru w simplusie.

żyj i pozwól żyć.