• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#517556  autor: KC-KARLOS
 23 lis 2011, 19:18
plusik67 pisze:Cytat:
przy okazji rozmawiałem z pracownikami, którzy to wyraźnie ostrzegli, aby wyłączyć (odptaszkować) Roaming Danych, ponieważ w momencie przejścia z nadajnika Play na Plus, będę płacił dodatkowo za połączenia z internetem.
W systemie Android, żeby korzystać z internetu poza zasięgiem Play, czyli na Plusie, trzeba w ustawieniach transmisji danych, ZAPTASZKOWAĆ tą opcję, inaczej nie będzie możliwe korzystanie z neta na Plusie.
Ponownie przypominam: w taryfach ALL INCLUSIVE net za zasięgu Plus'a nie jest dodatkowo płatny. Sam korzystam z nowej oferty na kartę LUBIĘ TO!, i internet działa w zasięgu Plusa, BEZ OPŁAT, nawet na zmniejszonej prędkości.

[ Dodano: 2011-11-23, 19:20 ]
KonsultantPLUS pisze:Póki byłem pracownikiem Play'a klienci często dzwonili bym zaznaczył, że dane będą pobierane tylko z nadajników PLAY.
Jeśli ktoś mieszka w miejscowości, gdzie jest pełny zasięg PLAY, wtedy nie trzeba aktywować transmisji danych na zasięgu Plusa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#517563  autor: plusik67
 23 lis 2011, 19:57
No to przechodzę do PLAY.Może przed świętami obniżą ceny telefonów bo śni mi się Samsung Galaxy S II ew.Samsung G S Plus. a może coś alternatywnego do nich ale równie dobrego?Pozdrawiam i dziękuję.

#517568  autor: JW_
 23 lis 2011, 20:16
plusik67 pisze:ale też była i taka wypowiedź:
Cytat:
przy okazji rozmawiałem z pracownikami, którzy to wyraźnie ostrzegli, aby wyłączyć (odptaszkować) Roaming Danych, ponieważ w momencie przejścia z nadajnika Play na Plus, będę płacił dodatkowo za połączenia z internetem.

Więc???
Więc radzę poczytać regulamin:)

Obecnie mając all inclusive w Play możesz za darmo w ramach abonamentu korzystać z neta zarówno będąc zalogowanym do Play, jak i Plusa. W jednym i drugim przypadku za transmisję nic więcej nie płacisz.

Natomiast żeby korzystać z internetu będąc zalogowanym w Plusie musisz, tak jak kolega wyżej napisał, włączyć transmisję danych w roamingu. Ale internet nadal jest w ramach abonamentu.

Chyba jedyne na co trzeba uważać, to aby wyłączyć tę opcję będąc w pobliżu granicy:)

#517572  autor: MK_
 23 lis 2011, 20:40
przy okazji rozmawiałem z pracownikami, którzy to wyraźnie ostrzegli, aby wyłączyć (odptaszkować) Roaming Danych, ponieważ w momencie przejścia z nadajnika Play na Plus, będę płacił dodatkowo za połączenia z internetem
Czego się nie robi (mówi?) za kasę...

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#519087  autor: brukiew
 30 lis 2011, 13:02
Przenoszę numer z T-Mobile do Play. Mam już od dawna okres przedłużony na czas nieokreślony u starego operatora. Przenoszenie numeru będzie trwać wg konsultantów Play pełny okres rozliczeniowy u starego operatora plus pozostały czas bieżącego okresu rozliczeniowego.

Dlaczego to ma trwać tak długo?

#519270  autor: grzegi
 01 gru 2011, 05:03
Tyle trwa wypowiedzenie umowy abonamentowej, zgodnie z zasadami. Wszystko jest napisane w regulaminie, który podpisywałeś. Jedynie w ofertach na kartę można przenieść z dnia na dzień.

#519385  autor: tetley
 01 gru 2011, 15:29
Potwierdzam to co mówi Grzegi. Okres wypowiedzenia jest liczony od 1 dnia nowego okresu rozliczeniowego, który następuje po okresie, w którym zostało złożone wypowiedzenie. Tzn. możesz również rozwiązać umowę abonamentową i przenieść numer w ciągu jednego dnia lub n dni ale wtedy musisz się liczyć z tym, że obecny operator naliczy Ci tzw. opłatę odszkodowawczą (jest to wysokość 1 pełnego abonamentu). Bo tak czy siak taki abonament opłacisz u obecnego operatora:) Ale to też zależne jaki masz okres rozliczeniowy, kiedy składasz rezygnację i na kiedy ją wyznaczasz.

Pozdrawiam:)

#519819  autor: Baseciq
 02 gru 2011, 19:31
Jak sobie zażyczysz, to możesz przenieść i z dnia na dzień, ale staremu operatorowi należne abonamenty za okres wypowiedzenia również będziesz musiał zapłacić.