adam.wisnia pisze:1)Mam Orange Abonament - czy będę musiał migrować do nowych taryf żeby aktywować internet?
Oczywiście - wyraźnie jest napisane które taryfy są objęte promocją.
adam.wisnia pisze:3) wiem że 300 mb to nie dużo ale do maili mi wystarczyć powinno a nie chcę płacić absurdalnych rachunków za samą możliwość dostępu do internetu.
jak ja miałem iphone 3g to spokojnie mi i 100mb starczało, ale mimo wszystko zależy od twojego użytkowania.
adam.wisnia pisze:4) czy możliwe jest ustawienie w IPhonie 3GS, żeby podczas korzystania z internetu "w trasie" pobierał np tylko pocztę, a ewentualne aktualizacje itp tylko przez wifi - ewentualnie żeby pytał czy coś pobierać zanim zacznie ściągać?
ajfon sam z siebie nic nie pobiera, musisz włączyć aplikację która coś pobierze, przynajmniej tak było do tej pory. Nie wiem czy ios5 wprowadził jakieś zmiany w tej kwestii, ale zapewne nie, a nawet jeżeli to na pewno można je wyłączyć. Ja miałem ustawione automatyczne synchronizowanie kontaktów, kalendarza i gmaila + parę kont ręcznie i żadnych niespodziewanych megabajtów mi nie żarł.