• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#509116  autor: pauli05
 15 paź 2011, 14:12
jakby się tak zagłębić, to w Orange są także niskie stawki za połączenia, w znanych mi taryfach firmowych, np. najniższy plan taryfowy
24gr, poza abonamentem 37 gr
w play za 39zł
26gr, poza abonamentem 39gr

więc tu akurat Orange ma niższe

ale jakby nie patrzeć, to obenie najbardziej się opłaca mieć pre-paida, najwięcej pakietów, dodatkowych usług,
ja do tej pory na jednym z telefonów mam play fresh, ale jedynie ze względu na roczną ważność konta i możliwość doładowania dowolną kwota przelewem, w stawki się nie zagłębiałam, teraz musze to zrobić:) bo w innych sieciach tez już wprowadzili rok wazności

a z tym co kolega wyżej pisał, to racja, strasznie namieszane sa te wszystkie taryfy w play fresh, ja mam podstawową, bo i tak tego numeru nie ładuje za 30zł, więc nic bym nie dostała bonusowo (chyba, że na pare dni, ale to jest bez sensu akurat)
a pokręcone jest to, że wybierasz daną taryfę, to dostajesz dany bonus i tyle, np. all costam internet, dostaje transfer danych i nie moge wykupić jakbym nawet chciała za to zapłacić jakiś darmowych połączeń chociażby z jednym numerem by mi starczyło, analogicznie wybieram taryfę stan darmowy i pozostaje mi wykupić pakiet 100mb

#509120  autor: poziom
 15 paź 2011, 14:41
Jak już piszesz o taryfach firmowych to nie do przebicia jest to:

http://dlafirm.play.pl/pl/promocja/play ... tml#24m-ce

Od abonamentu 37,50netto już się opłaca. Biorąc po uwagę to, że za stan darmowy za friko trzeba chcąc niechcąc te 30zł miesięcznie doładować, to tutaj za 15zł więcej masz dodatkowo za darmo na stacjonarne i zamiast 200paru minut 650. Jak masz w rodzinie/wśród znajomych kogoś z dg to warto nad tym się zastanowić.

#509122  autor: pauli05
 15 paź 2011, 14:55
no fajna, ale bez telefonu, to już lepiej na kartę przejść, chyba, że komuś niepotrzebny żaden pakiet internetowy i smsy
tu widzę jest dalej zasada, że tylko minuty masz do wykorzystania, bez wymiennych smsów

jeśli ktoś tylko dzwoni i nie potrzebuje nowych telefonów, to faktycznie b. dobra opcja

ja np. mało dzwonie (tylko na jeden czy dwa numery dużo), smsy sporadycznie (dlatego nie podoba mi się opcja naliczania dodatkowo smsów, zostaje mi na koniec miesiąca niewykorzystane z 40min., a abonament przekroczony przez smsy, stąd drugi numer na smsy w play fresh, bo za 6zł mam 500smsów co miesiąc, w abonamencie wyśle dosłownie parenaście smsów i już o 6zł przekroczone), a zależałoby mi na telefonie i internecie

musze w końcu jakoś ujednolicić te moje numery:)

#509134  autor: Abcn
 15 paź 2011, 15:50
Ruben pisze:Autor tematu już podjął decyzję a licytacja, która sieć jest lepsza trwa nadal :-D
możemy też policytować to co dziś na obiad :lol:

pozdrawiam
A

#509165  autor: avt31
 15 paź 2011, 19:59
qper pisze:Jesteś w błędzie.
Nie jestem. To ty się mylisz. :-)
Nawet jest oddzielny temat na forum.

#509849  autor: stypulkovski
 18 paź 2011, 21:45
No to załóżcie osobny temat, bo gadanie o taryfach firmowych i tym podobnych w temacie, gdzie zwykły użytkownik potrzebuje jak najwięcej na rozmowy, nie ma sensu - szczególnie, jeśli autor już wybrał.

Wątek więc zamykam.