• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#482127  autor: cozix
 15 cze 2011, 08:56
taki opis będzie się pojawiał przy korzystaniu z serwisów google np. gmail.com, maps.google.pl itp. Nie ma to wpływu na działanie usług i nie generuje dodatkowych kosztów. info 100 % pewne

#482129  autor: nettmanek
 15 cze 2011, 09:03
nie wcale nie jest pewne... pewnie powiedzieli ci na odczepnego w BOK...

bo z tego wynika ze gg to usługa google

#482130  autor: cozix
 15 cze 2011, 09:10
nettmanek pisze:nie wcale nie jest pewne... pewnie powiedzieli ci na odczepnego w BOK...

bo z tego wynika ze gg to usługa google
pracuje w "firmie" więc info pewne

#482150  autor: nettmanek
 15 cze 2011, 11:17
nie moze byc pewne bo uzywalem w tym czasie poczty, gg, skype, pogody,youtube, stron internetowych a google nie jest wlasnoscia wszystkiego(z wymienionych jedynie poczta,youtube i witryna google.pl jest od firmy google... a tak swoja droga to moze powinni wprowadzic tez "Strefę H" od hotmail albo jak kto woli strefę M od Microsoft)

#482213  autor: cozix
 15 cze 2011, 18:05
nettmanek pisze:nie moze byc pewne bo uzywalem w tym czasie poczty, gg, skype, pogody,youtube, stron internetowych a google nie jest wlasnoscia wszystkiego(z wymienionych jedynie poczta,youtube i witryna google.pl jest od firmy google... a tak swoja droga to moze powinni wprowadzic tez "Strefę H" od hotmail albo jak kto woli strefę M od Microsoft)
ale zauważ że niektóre strony wysyłają statystyki do jakiś różnych serwisów google a to w zupełności wystarczy aby sie to pojawiło w zestawieniu połaczeń

#482272  autor: nettmanek
 15 cze 2011, 21:34
gg też a konkretnie gg przez palringo?

a masz jakieś podstawy ku temu by twierdzić, że strony wysyłają statystyki właśnie ku google? bo ja o takich nie słyszałem

#483175  autor: cozix
 19 cze 2011, 21:23
spokojnie nettmanek nie napinaj się tak, skoro miałeś na wykazie "strefę g" no to jednak palec mógł Ci się np omsknąć, a co do statystyk to już pytaj właścicieli poszczególnych stron czy serwisów, a tak poza tym jak Ci się będzie nudziło to sprawdź sobie uważnie przy ładowaniu niektórych stron na pasku stanu że czasem pojawia się jakiś adres z domeną google

#483265  autor: Vieslav
 20 cze 2011, 10:14
Dostałem odpowiedź na reklamacje. Strefa G to połączenia z usługami google. U mnie to by się zgadzało (android).
cozix pisze: sprawdź sobie uważnie przy ładowaniu niektórych stron na pasku stanu że czasem pojawia się jakiś adres z domeną google
Być może chodzi tutaj o te reklamy oparte na zainteresowaniach oraz (mało uciążliwe) reklamy google które posiada chyba 99% stron web. Przecież google i ich usługi to już jest większa część internetu. Kalendarze, mapy, picasa... Wszystko na jednym koncie aby maksymalnie zwiększyć wygodę.
Kupili yt, następny pewnie będzie fb.

#483409  autor: nettmanek
 20 cze 2011, 18:41
przedewszystkim najpierw laczy sie ze strona a dopiero na tej stronie wczytuja sie reklamy... bo przeciez nikt mi nie wmówi, że wchodzimy w reklamy a tam wyswietla sie strona dopiero...

i dalej pozostaje fakt, że nie otrzymalem smsa o wykorzystaniu pakietu po zakonczeniu ostatniej sesji w pakiecie...