maciek764 pisze:Wszystko jedno. Orange stosuje kompresję danych, więc jakość wyświetlanych obrazków będzie delikatnie mówiąc kiepska. Będziesz się musiał bawić z zdjęcie "kompresora". Poza tym kompresor potrafi uniemożliwić poprawne działanie wielu aplikacji działających online, co też jest wadą. W Plusie nie ma czegoś takiego - strony będą wyglądać jak na necie kablowym.
No, ostatnio np z mapami google były problemy przez kompresję. A wtyczkę do Firefoxa można zainstalować i nie ma kompresji. Co do Plusa to ma wiele lepszy zasięg, z reguły lepiej działa zarówno w 3G jak i w EDGE. Ale też jest droższy.
Weź sobie abo - będziesz miał bez limitu ściąganie nocą, zarówno w Plusie jak i Orange jest taka opcja.
Moim zdaniem - jak koleś potrzebuje 3GB, to albo nic nie ściąga albo ma łącze kablowe do ściągania - więc po co ma się ładować w dojenie przez operatora przez 24 miesiące? Nie wiem czemu ludzie się tak lubią pchać w to bagno

Coś ci się chyba przyśniło

W Plusie masz 4 GB za 50 zł. (iPlusopobieracz - 7zł)
W Orange 4 GB jest za 59 zł. (Szczęśliwe Godziny - 0zł)
W chwili obecnej Orange jest najdroższym usługodawcą internetu mobilnego (spośród w4).
Jeżeli chcesz się zdecydować na Orange, to zdecydowanie posłuchaj kolegów.
Zanim kupisz w ciemno abonament na 24 miesiące, zamów na Allegro za ok. 45 zł (z dostawą) starter OFnK z limitem 6 GB. To najlepszy sposób na przetestowanie usługi.
Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, bo dzięki temu uniknąłem 2-letniej gehenny z tą siecią.
tomonek,
I co z tego?
Pytający, prawdopodobnie może nie mieć zasięgu 3G Playa, więc oferta Play byłaby dla niego strzałem w kolano.
1. Posiadam Play Online 69 i osiągam prędkość 1,5-2 Mbps (czyli zgodnie z limitem). W nocy 1,7-2,1 Mbps. I co z tego?
W Szczecinie jest OK, ale jaką mam pewność, że pojadę np. do _-_ (Tu wpisz nazwę miejscowości) i tam też będzie tak dobrze?
Żadnej.