• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #470791  autor: bora1410
 15 kwie 2011, 12:24
Kiedy będą opublikowane nowe pozwolenia na GMS/UMTS. NA forum niektórzy podawali że powinny być takie informacje po 10 kwietnia. I nie ma nic. I jak sprawa z rozbudową "3G" Playa, bo chyba nie dzieje się tak jak w pierwotnych założeniach. Coś więcej na ten temat?

#470794  autor: DanielR
 15 kwie 2011, 12:28
Jak to nie? Przecież mapka na BTSearch została uaktualniona na dzień 2011.04.11...

#470798  autor: rogmaniek
 15 kwie 2011, 12:37
bora1410 pisze:Kiedy będą opublikowane nowe pozwolenia na GMS/UMTS.
Jak najbardziej uaktualniono wykaz pozwoleń. Jak napisał DanielR, na btsearch.pl też nastąpiła aktualizacja, jak zawsze zresztą :-D
bora1410 pisze:I jak sprawa z rozbudową "3G" Playa, bo chyba nie dzieje się tak jak w pierwotnych założeniach.
Po ostatnim wykazie widzę, że nawet nie doszły nowe wirtualne pozwolenia na stacje 3G. Piszę o Wielkopolsce. W POZnaniu doszło pozwolenia na jednego BTS-a, którego pewnie też za szybko nie odpalą. Oj, kiepsko wygląda rozbudowa sieci przez P4. Pewnie teraz skupili się na rozbudowie sieci o NodeB pracujace w paśmie 900MHz'ów. Tylko, że są to już istniejące lokalizacje.

Najbardziej mnie wkurza, o czym już nie raz pisałem, że P4 nie buduje stacji w mniejszych miejscowościach, mimo pozwoleń. Mam tylko nadzieję, że skoro zapłacili za pozwolenia, a także planistom :P , to w końcu stacje powstaną i je odpalą, oby...

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!