• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #464615  autor: etnavo
 11 mar 2011, 17:33
Mam telefon w simplusie, chcę się dowiedzieć czy istnieje możliwość ( przez sieć plusa lub jakimś programem) blokowania sms-o z numerem cztero lub 5 cyfrowym. z tego typu numerów jestem spamowany ofertami gier z sieci plusa oraz z innych firm " wyślij sms za nagrody " " darmowy sms za samochód" itp itd.

Dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 18:04 przez etnavo, łącznie zmieniany 1 raz.

#464626  autor: Spioszek
 11 mar 2011, 18:36
Jeśli to są SMSy od Plusa to wstarczy napisać do nich że już nie chcesz otrzymywać SMSów marketingowych itp i powinno się to skończyć :).

A co do programów na telefon, to zależy jaki masz tel, jak zwykły bez systemu to raczej nie, ale jak np masz z systemem Symbian albo Android to nie ma problemu :).

#464628  autor: simian raticus
 11 mar 2011, 18:56
Święty spokuj daje telefon Siemens S60 - nikt się nie dodzwoni jak zechcesz. Albo BlacBaller pod symbian! Teraz nie wiem jak tam te technologie do przodu poszły, bo mnie to nie interesuje wcale! Tylko bateryjki zmieniać w tych złomach i ladowarki dokupować, ż wszystko się zepsuje na amen!

Już się więcej nie zakocham, bo nie warto! Nigdy i to przenigdy! Żona w kiblu Ci narobi i . . . potem konto obrobi! Córka Twoja też się nie narobi . . .

#464634  autor: etnavo
 11 mar 2011, 19:22
przecież podałem jaki mam telefon w profilu .....

Mam w telefonie program Handy BlackList tylko nie wiem czy on blokuje również przychodzące wiadomości czy tylko połączenia .....

#464677  autor: zoltan666
 11 mar 2011, 22:03
Nie wiem jak jest w Plusie, ale ja pozbyłem sie takich smsów z Orange wysyłając im e-mail z prosba, aby mi nie przysyłali żadnych smsów, czy to o konkursach, promocjach itp. Tak samo pozbyłem sie smsów otrzymywanych od organizatorów różnego radzaju konkursów w których kiedys brałem udział. Orange poprosiło o podanie numerów z jakich te smsy przychodzą, dat otrzymania smsów i po pewnym czasie te smsy takze przestały przychodzić.

#464720  autor: Spioszek
 12 mar 2011, 01:41
etnavo pisze:przecież podałem jaki mam telefon w profilu .....
Racja, nie zauważyłem, żadko tam zaglądam patrząc jaki kto ma tel.
Więc masz Nokie z symbianem, programy które w twoim przypadku szukaj programów takich jak:

WebGate SMS Spam Manager
Melon SMS Spam Manager
BlackBaller

Programy te działają przeważnie w tle więc ich nie widzisz, i często można je skonfigurować by odrzucały wiadomości SMS od danych nr, dany początek nr (prefix), albo po treści SMSa.
Polecam blokowanie po treści gdzie wpisujesz np słowa takie jak KONKURS, GRAJ, REGULAMIN itp, i odrazu masz dużo mniej tego dziadostwa :).

Od siebie dodam jeszcze że programy działają w taki sposób że zanim przyjdzie SMS program go przegląda i albo przepuszcza albo blokuje, jak blokuje to nawet nie powinneś mieć zasnego sygnału dźwiękowego, ani zadnej koperty z SMSem :).

Wadą takich programów jest to że bateria się szybciej rozładowuje, ale coś za coś :)

#464794  autor: etnavo
 12 mar 2011, 15:23
a żeby ustalić więcej reguł textowych , to każde słowo które chcemy żeby było blokowane ( w treści sms-a) dodajemy po przecinku ???

#464837  autor: Spioszek
 12 mar 2011, 19:32
Zależy jaki program masz na myśli.
Z Web Gate korzystałem kiedyś to tam bodajże każde słowo można było dać osobno albo po spacji chyba

#464854  autor: etnavo
 12 mar 2011, 23:05
pobrałem sms spam manager , tam jest wprowadzanie slow w ciągu , tylko nie wiem czy oddzielać każde słowo przecinkiem czy wystarczy pojedynczy odstęp

#464875  autor: Spioszek
 13 mar 2011, 03:37
Najlepiej jak to przetesujesz sobie sam, wysyłając np z durgiego telefonu smsy, gdzie będzie wpisana taka treść :)

#465123  autor: etnavo
 14 mar 2011, 19:21
w zeszłym tygodniu wysłałem maila do plusa z prośbą zaprzestania wysyłania sms-ów o treści marketingowej na podany numer telefonu, w odpowiedzi otrzymałem nast. treść:

Odpowiedź (Paweł Dąbrowski) 14/03/2011 11:37
Uprzejmie wyjaśniam, iż jeśli nie chce Pan otrzymywać informacji marketingowych, proszę o przesłanie oświadczenia w tej sprawie pocztą na adres:
Polkomtel S.A.
Ul. Postępu 3
02-676 Warszawa
dopisek "Dane osobowe"

W piśmie należy zamieścić również swoje dane osobowe, numer telefonu oraz wyraźny podpis."

Teraz moje pytanie jest następujące :

Czy to są jakieś jaja ??? Jak to mam im wysyłać oświadczenie pocztą na podany adres??
Po jakiego grzyba im mój adres ??
Czy to nie jest aby oszustwo z ich strony ?

#465186  autor: mariusz9a
 14 mar 2011, 23:31
etnavo pisze:Czy to są jakieś jaja ??? Jak to mam im wysyłać oświadczenie pocztą na podany adres??
Po jakiego grzyba im mój adres ??
Czy to nie jest aby oszustwo z ich strony ?
Nie jest oszustwo z ich strony. Dane potrzebne w celu weryfikacji - jak to po co, no zastanów się, w końcu jesteś ich klientem więc Twoje dane maja, chyba że ukrywasz się jako niezarejestrowany użytkownik, no ale wtedy to możesz ich za przeproszeniem pocałować i nikt Ci pomagać nie musi. To pismo i nie możesz je wysłać podpisując gal anonim :lol: Bądźmy poważni.
Niby czemu jaja? Możesz też iść do salonu i tam wyłączyć komunikację marketingową, ale i tam musisz się wylegitymować jako właściciel numeru (czyli też udostępnić im swoje dane, które i tak wcześniej powinieneś im udostępnić jako abonent).

#465203  autor: Spioszek
 15 mar 2011, 01:38
etnavo pisze:Jak to mam im wysyłać oświadczenie pocztą na podany adres??
Ja takie coś załatwiłem przez PLUS ONLINE, tam się logujesz to wiadomo że to ty, bo podajesz swój nr, 4 ostanite cyfry puku i jeszcze potwierdzasz SMSem dostęp.

Ja tam napisałem a odpowiedź dostałem pocztą zwykłą i mi wyłączyli te smsy marketingowe

#465288  autor: etnavo
 15 mar 2011, 17:07
YY ja wywaliłem opakowanie karty sim i nie wiem jaki jest puk:P

[ Dodano: 2011-03-15, 17:09 ]
dodam ze mam Simplusa i żadnych moich danych nie powinni mieć u siebie w bazie :) bo i niby jak?:P

#465312  autor: zoltan666
 15 mar 2011, 19:39
Heh, troche się wyzej pochwaliłem, ze udało mi sie pozbyc smsów z Orange, no i niestety okazalo się, ze to pobożne życzenie. Dziś Orange sobie o mnie przypomniało i to w najbardziej jak dotąd perfidny sposób, przysyłając mi smsa z numeru 60400, oczywiście aby na niego odpowiedzieć. Koszt jak za zwykły sms, ale z tego co znalazłem w necie wysłanie takiego smsa z mojej strony wiązałoby sie z wyrazeniem zgody na otrzymywanie smsów od nich za który ściagali by mi kasę z konta.
Tak, więc chyba trza bedzie sie z Orange pożegnać, bo ile mozna ich prosić o nie przysyłanie tego badziewia.

#465523  autor: Spioszek
 17 mar 2011, 00:14
Zoltan spróbuj jeszcze pozbyć się reklam przez dość nowy serwis do pozbywania się uciążliwych reklam Usuń Dane

#465525  autor: zoltan666
 17 mar 2011, 00:34
Rzeczywiscie nowy, bo jeszcze 60400 nie maja w bazie. Ale moze kiedyś skorzystam, jesli są skuteczni.

#465526  autor: Spioszek
 17 mar 2011, 00:51
Dopiero dzisiaj onim usłyszałem, ale jeszcze z niego nie korzystałem bo nie musiałem, więc skuteczności nie znam.

#468349  autor: zoltan666
 01 kwie 2011, 17:20
Wczoraj otrzymałem kolejnego smsa (spam) tym razem od "Wróżki" z numeru 72170 z prośba oczywiscie o wysłanie smsa na ten numer, aby poznać swoja przyszłość. Postanowiłem więc skorzystac z tego serwisu co podałeś. Wszystko szło tak jak powinno, mieli numer w bazie, wyswietliło sie, ze w moim imieniu wystapią o usunięcie tego numeru z bazy firmy co mi go przysłała. Dziwi mnie jednak to, że zaraz po kliknięciu, ze chce akceptuje prosbe o usunięcie tego numeru otrzymałem kolejnego smsa, tym razem z numeru 72550. A dzis zadzwonił do mnie zastrzeżony i automat powiedział, aby wziąć udział w quizie milion i odpowiedziec na smsa którego otrzymam. Cos mi sie ta strona nie podoba.