• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #461976  autor: kerim36
 26 lut 2011, 09:11
Witajcie

Mam bojowe zadanie, co by umozliwic klientowi odbieranie fax-ow w oddziale firmy.
Tepsa nie udostepni zarowno linii, ani internetu, wiec wiem, ze operatorzy komorkowi daja taka mozliwosc, ale nie jestem rozeznany kto i za jakie pieniadze.

Obecnie klient posiada sprzet w postaci telefaxu panasonic.

Prosze o informacje w temacie.

Rozwazam oczywiscie opcje wirtualnego faxu, jednak wtedy i tak bedzie potrzebny internet (w tym wypadku mobilny), ale moze sie okazac, ze opcja korzystania z faxu panasonica bedzie tansza.

Pozdrawiam
Mirek

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#461986  autor: agaak
 26 lut 2011, 11:26
1. dedykowany numer FAX od operatora, rozwiązanie drogie bo jeszcze jakaś przystawka GSM potrzebna,,,
2. mobilny Internet do komputera + wirtualny fax np. Tlenofon/FreecoNet

#461994  autor: matteo
 26 lut 2011, 11:56
W prepaidach Orange działa standardowo usługa wysyłania faxów (domyślnie włączona). Odbieranie faxów działa na 99%. Przynajmniej działało za czasów jak nie istniało Orange ONE. Co ciekawe, wysyłanie faxów wchodziło w pakiety minutowe do Orange :)

#463555  autor: Einstein
 06 mar 2011, 13:54
Hmm …. Jeśli wystarczy klientowi odbieranie fax-ów to można wybrać jakiś numer komórkowy w Erze gdzie będzie dostępna jest poczta elektroniczna w formie ''poczta komfort''.
Jest tam taka funkcjonalność jak fax. Koszt usługi ''poczta komfort'' … jeśli dobrze pamiętam ok. 2 PLN.
Czyli będzie jakiś numer komórkowy na który można wysyłać fax, będzie można posiadać adres email i to wszystko wpada do jednej poczty (fax w formie elektronicznej, chyba że ktoś chce je drukować)

''Życie niemal na pewno ma sens.''

Albert Einstein