luccicare
Mnie nie chodzi o to czy według prawa trzeba czy nie, bo jest tak jak piszesz. Ale skoro Kolega pisze o "ogromnych stratach" to lepiej było ich uniknął.
Oczywiście UKE zajmuje się firmami - tutaj nie masz racji, dwukrotnie korzystałem z ich pomocy jako firma i trzykrotnie jako zwykły abonent. Za to UOKiK nie jest właściwą instytucją (w tym przypadku) z racji tego, że właśnie oni nie zajmują się przypadkami jednostkowymi - a takim jest sprawa nieuprawnionego, według abonenta, naliczenia opłaty. Czyli to zwykły spór. UOKiK działa w imieniu i interesie społecznym. Jeśli wykażesz w regulaminie klauzule zabronione (przykładowo) i oprócz skarżącego skorzystają na tym inni to się tym zajmą. Zatem zalecam skorzystanie ze skrzynki UKE - nie trzeba podpisu cyfrowego, trochę czasu to zajmie zanim się wyjaśni, ale skuteczność gwarantowana.
Co do rzetelności i normalnego traktowania Klienta to Playowi (negatywnie) depcze po pietach Netia. Tak krótko Wam opisze o co biega. Przeniosłem numer stacjonarny z Tepsy do Netii. Miał być aktywny od października. Ale, że nie było mnie prawie miesiąc, więc nie korzystałem. 28 października okazało się, że nie ma mnie w żadnej sieci a Netia przysyła faktury (!). Rozmawiam z BOK, powiedzieli,że to ich wina, przepraszają już podłączają. Pytam czy muszę płacić za ten miesiąc (telefon był nieaktywny). I co słyszę ? Tak, ma Pan płacić, trzeba było wcześniej się zorientować i nam to zgłosić, to Pana wina.
Żadne gadki nie pomagały, pomógł UKE. Kara dla Netii, odszkodowanie dla mnie.
Warto korzystać z UKE.
Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy
www.sumowisko.pl