• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #461506  autor: pawel_m
 23 lut 2011, 16:36
witam,
mam aktywny ACR w Play i powiedzmy że usługa działa ale czas do czasu mam na tel nieodebrane połączenia z "NIEZNANY NUMER". Co jest dziwne są to same nieodebrane połączenia ale nie słyszałem aby wogóle tel dzownił. Kolega który też ma aktywne ACR w Play mówi, że czasem potrafią sie do niego dodzwonić z zastrzeżonego numeru.

To w końcu jak to jest z tym ACR, czy może ktoś potrafi to obejść?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 18:50 przez pawel_m, łącznie zmieniany 1 raz.

.
 #461508  autor: qper
 23 lut 2011, 16:41
pawel_m pisze:witam,
mam aktywny ACR w Play i powiedzmy że usługa działa ale czas do czasu mam na tel nieodebrane połączenia z "NIEZNANY NUMER". Co jest dziwne są to same nieodebrane połączenia ale nie słyszałem aby wogóle tel dzownił. Kolega który też ma aktywne ACR w Play mówi, że czasem potrafią sie do niego dodzwonić z zastrzeżonego numeru.

To w końcu jak to jest z tym ACR, czy może ktoś potrafi to obejść?
Chodzi o to, że jak ktoś celowo zastrzega numer to usługa go nie połączy - o to w tym chodzi.
Wyjątkiem jest gdy są np jakieś stare centrale które mają inną konfigurację lub popularne numery internetowe voip (np masz voipa bez numeru tel.).

Moja rodzina kiedyś dzwoniła np. w roamingu do mnie i pomimo tego, że nie mieli zastrzeżonego numeru to się nie wyświetlał - było to uzależnione tamtejszymi sieciami kom.

Tutaj masz jeszcze oficjalne info:

Usługa nie blokuje połączeń w których numer nie jest wyświetlany z innego powodu niż aktywna funkcja ukrywania numeru CLIR lub jest niepełny, nieprawdziwy, zamieniony.