• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #457024  autor: MateuszF1
 01 lut 2011, 18:38
Witam. Niedawno zakupiłem na Allegro SE Cedar.Jest bez blokady sim-lock. Mam karte SIM Orange i nie mogę nigdzie znaleźć ustawień do tego telefonu. Chodzi mi o WAP, MMS, Internet.. Jeśli możecie, pomóżcie. To bardzo pilne. Z góry dzięki.

#457042  autor: remi89
 01 lut 2011, 20:00
To powinno pomóc, musisz sam stworzyć odpowiednie profile WAP, MMS Czy INTERNET i pouzupełniać danymi podanymi w linku: http://ustaw.orange.pl/ust.aspx

P@weŁ

#457096  autor: sa
 01 lut 2011, 22:37
Spróbuj najpierw ułatwić sobie życie i ustaw automatycznie http://ustaw.orange.pl/ najlepiej na Elma a jak to nie zadziała to wtedy ręcznie .
Orange właśnie tą marną konfiguracją mnie do siebie zraziło bo jak miałam nokię 2626 i chciałam by mi skonfigurowali(wtedy jeszcze nie miałam neta)to powiedzieli że ten telefon nie jest dostępny w ich ofercie i nic nie mogą zrobić!Ale znajomy z serwisu wysłał automatycznie ustawienia do noki 2610 i zadziałało bezproblemowo,wcześniej ustawiał mi motorole c168 po erze bo w salonie też nikt nie potrfił znaleźć rozwiązania jak ustawić mms i wap w telefonie co nie jest dostępny w ich ofercie.Tu jak widać jest jeszce lepiej sprzedaja telefon od 3 m-cy a nie mają na niego konfiguracji. :mrgreen:Ale te z elma powinny zadziałać bo oba telefony różnią się sobo tylko wyglądem i obecnością wi-fi,gpsu,i rozdziałką aparatu reszta jest identyczna.U plusa też są z tym niezłe jaja(tzraba się męczyć ręcznie albo szukać telefonu o podobnej specyfikacji)ale era i heua dają automatyczne konfiguracje, ze stronki,a play to bajeczka wystarczy włożyć kartę w telefon i samo wszystko przychodzi tylko zatwierdzić wystarcza.