• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #448185  autor: Loczekzmc
 22 gru 2010, 12:22
Witam.
Od zawsze jestem w Orange, jednak ostatnio myślę nad zmianą operatora na lepszego? O ile taki jest?
W orange głównie wykupuje pakiet 600sms za 6zł, rzadko dzwonie i mało co korzystam z intrenetu.
Czy opłaca się przenosić numer i zmieniać operatora?
Mam wrażenie że orange jest najdroższe...

#448189  autor: zoltan666
 22 gru 2010, 12:43
A na co masz ten telefon: abonament, mix, karta? Zostaje ci kasa co miesiąc, wystarcza, brakuje? Trochę więcej szczegułów.

#448192  autor: Sig
 22 gru 2010, 12:50
Mało dzwonię - znaczy ile w miesiącu i do jakich sieci. Trzeba pamiętać, że dla różnych osób termin 'mało' może znaczyć różne rzeczy. Jeżeli faktycznie jest to sporadyczne dzwonienie, to głównym minusem W3 jest drogie utrzymanie numeru. Jeżeli dodatkowo liczą się SMS do wszystkich sieci, to można pomyśleć o Play FRESH - każde doładowanie przedłuża ważność konta o rok, w 'gołym' PF można mieć pakiet 600 SMS za 6zł, lub zdecydować się na któryś z profili (tyle, że np. w profilu darmowe SMS za doładowanie nie ma tego pakietu - zależy co sie będzie opłacać - jeżeli tym 'mało' rozmawiam wydasz doładowanie za które dostajesz darmowe SMS, opłaca się). Warto też rozpatrzyć inne prepaid z tanim utrzymaniem - GaduAIR i mBank Mobile. GaduAIR jest całkiem ok, ale chyba jednak przy założeniu - 600 SMS, tanie utrzymanie - PF bez żadnego profilu będzie lepszy.

#448196  autor: remi89
 22 gru 2010, 13:02
Ja mam Play Fresha, cena min. 29 gr. do wszystkich, sms 9 gr., ważność konta już od najniższego doładowania (5zł) wynosi 365 dni. Drugi numer będzie z GaduAir tam minuta w promocji 19 gr do Plusa, Orange, Era do Playa też w promocji 29 gr., cena za sms 2 grosze w promocji.

P@weŁ

#448607  autor: Claudec
 24 gru 2010, 18:37
Loczekzmc, zanim polecę Ci Play Fresh to sprawdź w twoim miejscu zamieszkania jaki masz zasięg sieci. Popytaj znajomych o jakość połączeń itp...
Na nic się zda najlepsza oferta kiedy nie będzie można korzystać z telefonu przez kiepski zasięg. To nie jest jakaś docinka do Play, każda sieć ma takie miejsca.

W PF masz pakiet 600sms za 6zł, ale trzeba brać pod uwagę, że do ciebie będą rzadziej pisać.
Wszystko zależy ilu twoich znajomych ma Play, ja mam kolegę co 90% ludzi ma w tej sieci.

#449125  autor: plustik
 27 gru 2010, 21:41
W Orange nie jest źle i naprawdę ostatnio dużo można wycisnąć z pomarańczy w ofercie prepaid np GO.
np
Doładowanie za 50zł - 3mies wych/12przych, 3nry darmowe w Orange przez 1 miesiąc, PREZENT świąteczny 100min do Orange, możesz wykupić pakiet 600sms za 6zl do Orange... dużo jest tego i to nie jest zła oferta.

Fakt faktem gdzie (z jaką siecią) kontaktujesz się najczęściej - to podstawa.

Ten Fresh co piszą poprzednicy też nie jest zły - dużym atutem jest tutaj koszt utrzymania numeru /tylko 5zł na rok oczywiście teoretycznie :wink: /
I za przeniesienie nru otrzymasz za friko 60zł...

Decyzja nalezy do ciebie 8)