• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #432700  autor: jadrian
 30 wrz 2010, 17:30
Witam,
sprawa wygląda tak że po przeniesieniu numeru z Play do Plusa numer działa w obydwu sieciach jednocześnie :shock: :shock: Mogę dzwonić jednocześnie z karty plusa jak i karty play!! Różnica polega na tym, że na numer w Plusie kierowane są połączenia z innych sieci komórkowych, oprócz PLAY, a na kartę Playa kierowane są połączenia z Play oraz numerów stacjonarnych :shock:

Teraz jak pozbyć się tego problemu?? Spotkał się ktoś z czymś takim??
 #432705  autor: szefyae
 30 wrz 2010, 17:52
Kiedyś spotkałem się z czymś takim. Numer był przenoszony z Orange do Ery. W dniu w którym miało się to wszystko "zazębić" czyli wyłączenie numeru w Orange i włączenie w Erze, coś nie zadziałało i aktywne były obie karty. Dzwoniąc z numerów Orange dodzwaniałem się na kartę z Orange a z innych sieci na kartę z Ery. Następnego dnia karta Orange wyłączyła się i tyle. Przypuszczam, że to podobna sytuacja także trzeba to przeczekać:)

#432717  autor: ciuchcia
 30 wrz 2010, 19:08
ja tez tak przypuszczam. Wg mnie mozesz korzystac jesli masz mozliwosc wykonywania polaczen w Plusie to wydzwon co masz na koncie ;)

#432815  autor: jadrian
 01 paź 2010, 09:47
Rozumiem jakby ta sytuacje trwała dzień, góra dwa. Ale ona trwa już 4 dni !!
Sprawa zgłoszona w BOK Plusa i.....każą czekać ;/

#432820  autor: luccicare
 01 paź 2010, 10:16
Operatorem numeru pewnie jest Play, więc to pewnie oni coś skopali w kierowaniu ruchem. Jednak sprawę powinien wyjaśnić Plus jako Twój nowy operator, powinni monitować.

#432831  autor: Samuraj
 01 paź 2010, 10:59
Ostatnio spotkałem się z Klientem który miał numer w Aster i po przeniesieniu do Ery działał w dwóch sieciach na raz :)

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#433156  autor: rogmaniek
 02 paź 2010, 22:01
Również o moim przypadku pisałem w temacie o przenoszeniu numerów. Na ponad trzy miesiące wróciłem z oryginalnym numerem do Heyah. Jednak po powrocie do Plusika okazało się, że numer dalej działa też w tamtej marce. Na szczęście wszystkie krajowe połączenia- chyba- są kierowane do sieci Polkomtela. Chociaż czasami zdarzało się, że z mojego numeru O2 rozmowy były kierowane do sieci PTC. A wiadomo jaki komunikat się wtedy pojawiał, coś w stylu, że numer nie istnieje. Co ciekawe taka sytuacja była jakby losowa. Większa część połączeń z blue numeru O2 była kierowana do sieci Plusika. Dziwne, że chwilami system jakby nie wiedział do której sieci kierować połączenie. Nawet nie sprawdzałem z numeru Heyah czy całej PTC. Ale to nie jest numer główny i raczej też nie do odbierania połączeń. Dodam, że powróciłem do Plusika ponad miesiąc temu. Przed chwilą sprawdzałem i dalej karta Heyah loguje się do sieci. Pewnie gdybym chciał znów wrócić do Heyah, to technicznie raczej nie zgodziliby się, aby numer był na tej samej karcie he he.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!