• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #431651  autor: user_delete19
 25 wrz 2010, 00:35
Witam,
szybkie pytanie - ile coś takiego trwa w Play? W orange (salon główny) robią to niemalże od ręki. A play? Ile po wizycie w salonie trzeba czekać na zmianę, żeby móc przenieść numer?

#431748  autor: ciuchcia
 25 wrz 2010, 17:35
chodzi Ci o przerejestrowanie numeru na inna osobe ? Trzeba dokonac cesji, a w play to udreka ... wiec sadze, ze lepiej bedzie, zeby obecny wlasciciel przeniosl nr, a cesje dokonal np w orange.

#431751  autor: bledos
 25 wrz 2010, 18:05
Tak jak pisze ciuchcia, najlepiej uciec na chwilę gdzieś, gdzie cesję zrobisz od ręki, a potem wrócić. Przechodziłem w Play kilka razy coś takiego. Trwa wieki, gubią po drodze dokumenty... Jeśli się uda, to można to uznać za wielki sukces, ale ja wolę przejść dookoła a jednak szybciej.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#431770  autor: aizo
 25 wrz 2010, 19:13
No i będzie jeszcze bonus 60zł ;]

Połączenie nie może być zrealizowane.

#431774  autor: user_delete19
 25 wrz 2010, 19:36
Akurat sytuacja wygląda tak, że siostra chce się przenieść do Orange (więc bonusu nie będzie (; ) na stałe i zastanawiałem się który wariant będzie lepszy - przenieść na siebie i później przerejestrować czy przerejestrować a potem już może sama działać i widzę, że chyba lepiej będzie najpierw przenieść - dzięki :D

#431775  autor: KamaZ
 25 wrz 2010, 19:38
Rok temu robiłem cesje w Play. Złożyłem wniosek na początku listopada a 1 grudnia dopiero doszło do finalizacji.

#431777  autor: user_delete19
 25 wrz 2010, 19:40
Dziwne, ze w przypadku pre-paid tez sa takie cyrki (w przypadku post-paid byloby to troche bardziej zrozumiale)... w takim orange to po prostu zmiana danych w systemie...

#431781  autor: bledos
 25 wrz 2010, 20:13
lwiczek pisze:Dziwne, ze w przypadku pre-paid tez sa takie cyrki (w przypadku post-paid byloby to troche bardziej zrozumiale)
Moim subiektywnym zdaniem na pre-paida mniej zwracają uwagę... Mimo, że powinni teoretycznie więcej, bo przecież klienta nie trzyma umowa i pójdzie sobie, gdzie mu lepiej... No ale nie mój biznes, nie ja tracę ;)

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#433078  autor: dnr
 02 paź 2010, 14:12
Witam.
Za niecały miesiąc kończy mi się umowa z ERĄ (abonament), zaznaczyłem na rezygnacji żeby mnie przenieśli do TAK TAK.
Gdy będę miał już nr. przeniesiony do TAK TAK'u zamierzam wybrać się do salonu PLAY i przenieść do Fresha. W takiej sytuacji też należy się 60zł za przeniesienie nr. ?
I jeszcze 1 pytanko, nr. jest zarejestrowany na ojca, lecz ja z niego korzystałem przez okres umowy i nadal korzystam gdyż jak była spisywana umowa to nie miałem "stałej umowy o prace"i nie mogłem jej podpisać na siebie. Są jakieś problemy stwarzane przy przenoszeniu nr, potrzebny dowód ? Wystarczy że ja pójdę czy musi iść ojciec ?
Pozdrawiam.

#433082  autor: user_delete19
 02 paź 2010, 14:20
dnr pisze:Są jakieś problemy stwarzane przy przenoszeniu nr, potrzebny dowód ? Wystarczy że ja pójdę czy musi iść ojciec ?
Musi iść osoba na którą jest zarejestrowany numer... Polecam po przejściu do TakTak wybrać się z ojcem do salonu ery i przerejestrować numer (w Erze chyba też robią to od ręki OIMW) i praktycznie od razu możesz udać się (już sam) do salonu Play przenieść numer...

#433132  autor: dnr
 02 paź 2010, 19:58
Ok wielkie dzięki za pomoc, na pewno tak zrobię.
Pozdrawiam.