• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #428252  autor: Vieslav
 07 wrz 2010, 18:35
Odwiedził mnie niedawno kolega zza granicy i bardzo się zdziwił, gdy zaczęły do niego przychodzić smsy a nie ma roamingu. Okazało się, że ja mam w domu wifi, a on ma telefon z UMA. Przypomniało mi się, że kiedyś nasz Orange również coś takiego oferował, nazywało się to unifon. Można jeszcze to włączyć? Byłoby zbawieniem na moje problemy z zasięgiem.

#428255  autor: maniek
 07 wrz 2010, 18:54
Nie ma już takiej możliwości. Chyba, że znasz kogoś kto ma dostęp do systemu :D

#428417  autor: kerim36
 08 wrz 2010, 15:54
niestety usluga jest juz niedostepna od kilkunastu miesiecy

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#432708  autor: Vieslav
 30 wrz 2010, 18:06
Na blogu rzecznika wyczytałem, że popularność usługi była znikoma. Z tego, co pamiętam to oni reklamowali to jako "komórka i stacjonarny w jednym" czy coś takiego, a poza tym kto wtedy miał wifi... Teraz, gdy wifi jest w dużej większości domów mogliby zacząć ponowną promocję, tylko tym razem tak, jak to robi Orange w innych krajach - nie masz zasięgu a masz w domu wifi? Korzystasz normalnie z telefonu.

#432728  autor: kerim36
 30 wrz 2010, 20:22
Vieslav pisze:mogliby zacząć ponowną promocję, tylko tym razem tak, jak to robi Orange w innych krajach
w innych krajach upload neta jest znacznie wiekszy niz u nas - a to dopiero wrozy sukces usludze

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#432754  autor: Vieslav
 30 wrz 2010, 21:45
Na ADSLu? Bez przesady... Poza tym ile potrzeba na rozmowę? 56 kb/s? (nie wspominam wspominam o video).