• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #432093  autor: kopytko
 27 wrz 2010, 15:14
Witam. Jakiś czas temu skończyła mi się umowa w sieci Plus (taryfa Mix) i dziś zadzwoniono do mnie z informacją o możliwościach jej przedłużenia. Wybrałem jedną z możliwości, potem miała miejsce standardowa weryfikacja danych osobowych, a na samym końcu poproszono o przesłanie skanów dowodu osobistego na następujący adres e-mail: [email protected]. Wzbudza to trochę moje podejrzenia, gdyż do tak poufnych przesyłek Plus powinien mieć chyba nieco bardziej oficjalny adres. Poza tym dziwię się, że w celu przedłużenia umowy nie zostałem zaproszony do salonu w którym pierwotnie ją zawierałem, tylko wszystko będzie załatwione "wirtualnie". Prosiłbym osobę obeznaną o rozwianie moich wątpliwości. Być może ktoś miał podobną historię?

#432094  autor: Sig
 27 wrz 2010, 15:24
Wypowiedzą się inni, ale wygląda na to, że zostałeś obsłużony przez Autoryzowanego Przedstawiciela Telemarketingowego:
http://www.plus.pl/adresy_punktow_sprzedazy/?idw=4

Czy wysyłałbym tam skan dowodu? Wygląda na oficjalną wspołpracę z Plus, więc pewnie nie ma się czego obawiać. Ja jednak wolałbym tego nie wysyłać, no ale ja nawet miałbym obiekacje przed adresem @plus.pl ;-).

#432095  autor: Soulfly
 27 wrz 2010, 15:24
Sprawa jest raczej prosta-jakis salon fanczyza albo APS dzoni do Ciebie i chce Ci przedluzyc umowe .Tylko ciekawe po co im Twoj skan dowodu....ja bym uwazal bo wcisna Ci jakis bubel a jeszcze niewiadomo co z dowodem zrobia

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#432103  autor: Marens
 27 wrz 2010, 15:54
Sklep internetowy Plusa prosi o wysyłkę ksera dowodu faxem.
Osobiście odpuściłbym sobie taką formę przedłużenia umowy i przedłużył umowę za pośrednictwem "2699" albo w salonie.

#432110  autor: kopytko
 27 wrz 2010, 16:23
Dziękuję za odpowiedzi. Czyli jest to adres powiązany z Plusem, choć dziwię się, że mam przedłużyć umowę z przedstawicielem z Bydgoszczy. Ciekawe, że osoba przy telefonie na pytanie o zwykłe pójście do salonu, odradzała to, mówiąc, że "zapewne nie mam czasu a tu już wszystko jest przygotowane". Nie mogę wykluczyć, że to wszystko jest zupełnie uczciwe i że po prostu "tak się teraz robi", ale dla świętego spokoju wszystko załatwię w salonie.

#432219  autor: ciuchcia
 28 wrz 2010, 03:38
tez mi sie to wydaje troche dziwne, szczegolnie ze wg tej strony http://www.lista.e-sieci.pl/place21936, ... ojekt.html posiadaja swoje adresy w domenie plusnet.pl :) wiec wychodzi na to ze stracili Klienta przez maila :)