Witam,
Proszę o pomoc. Jakiś czas temu usunęłam notkę sms, jeszcze na etapie, gdy były trzy kody, a nie jeden.
Wtedy notka się wyłączyła, a pojawiły się komunikaty: "jest zajęty" "nie odpowiada" "wyłąvczył telefon" i to było super,
bo właśnie o to mi chodziło, zeby ktoś dzwoniący do mnie nie płacił jak się nie może dodzwonić. Bardzo mi na tym zależy.
Dzisiaj siostra dzwoniąc do mnie (miałam wówczas wyłączony telefon) połączyła się (płatnie) z automatem "zostaw wiadomość, prześlemy ją abonentowi mms-em" czy coś podobnego. Taka poczta głosowa mms-em. Niczego takiego nie zamawiałam.
Czy ktoś ma pomysł jak to usunąć, tak żeby znów dzwoniacy nie płacił za niemozliwe do zrealizowania połaczenie?
Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam,
InezZ
--
Po 20 minutach prób anulowania wszystkich przekazów itp. działań w ustawieniach telefonu, odkryłam dwie rzeczy, jedna gorsza od drugiej:
1. nie mogę anulować tych przekazów na nr play o końcówkach 729
2. jak mam normalnie włączony telefon i zasieg jest ok, to i tak dzwoniącego przerzuca od razu na "nagraj wiadomość, przekażemy ją mms-em"
Błagam o pomoc, bo nie wiem co z tym zrobić, to jest fresh i to jeszcze nie zarejestrowany. Macie moze jakiś pomysł o co w tym chodzi?
[ Dodano: 2010-09-18, 13:32 ]
No, cóż, pomogłam sobie sama. Jakby ktoś miał taki problem jak ja, lub koże podobny, to u mnie po godzinie prób juz chyba wszystkiego zadziałało:
1. anulowanie wszystkiego ##002# lub coś podobnego taki stary kod - zaznaczam, że #62#, #67# itp. u mnie nie działały, ale z tego co pamietam , to te kody już w ogóle ostatnio nie dzialają
2. po wyłaczeniu przekierowań włączyła mi się znów notka
3. sms STOP notka na 8042 załatwił sprawę notki i teraz mam normalne komentarze (i co najważniejsze - bezpłatne dla dzwoniącego)
4. Najciekawsze jest to, ze w przekierowaniach w telefonie wciąż widnieją przekierowania na _____729 i nie mogę ich usunąć, ale nie funcjonują, więc niech sobie tam wiszą. Jak będę chciala właczyć przekierowanie na inny numer, to coś wykombinuję.
Temat zamknięty. Pozdrawiam. InezZ
Są komórki i jest Nokia...