• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #42462  autor: gawel2901
 08 sty 2006, 00:07
Czy to przełom hmm.......... ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce

"Utrata telefonu wiąże się zawsze z przykrymi konsekwencjami. Teraz możesz ich uniknąć.
Mamy dla Ciebie ofertę, dzięki której zyskasz poczucie bezpieczeństwa niezależnie od miejsca w którym przebywasz. Możesz być pewny, że nie zostawimy Cię bez telefonu – nawet w przypadku tak często występujących zdarzeń jak jego kradzież lub uszkodzenie."
http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... &id=326608

#42474  autor: Bartosz
 08 sty 2006, 06:59
tak tylko że miesięczna opłata za ubezpieczenie to jakieś 50 zł więc ...

#42534  autor: Przemek
 08 sty 2006, 11:21
Bartosz pisze:tak tylko że miesięczna opłata za ubezpieczenie to jakieś 50 zł więc ...
Ehh 50 zł to trochę dużo,ale jak ktoś ma rachunki rzędu 300 złotych to warto takie coś kupić i pewnie z myślą o takich klientach było to robione,bo dobra oferta jest, mi by się przydało kto wie może Plus pójdzie za Erą :roll:

#42595  autor: bigman
 08 sty 2006, 13:53
Mysle ze duzo lepiej sie na tym wyjdzie odkladajac te 50 zl co miesiac do skarbonki (nie na PIWO!!). Jak tylko ktos nie ma pecha to z czasem odlozy na nowy telefon a stary sprzeda albo komus podaruje ;)

A jak to jest ubezpieczejac telefon od kradziezy np. w PZU? Ile taka przyjemnosc kosztuje?

#42600  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:03
bigman pisze:Mysle ze duzo lepiej sie na tym wyjdzie odkladajac te 50 zl co miesiac do skarbonki (nie na PIWO!!). Jak tylko ktos nie ma pecha to z czasem odlozy na nowy telefon a stary sprzeda albo komus podaruje ;)

A jak to jest ubezpieczejac telefon od kradziezy np. w PZU? Ile taka przyjemnosc kosztuje?
Z tego co mi wiadomo PZU nie swiadczy uslug ubezpieczania telefonow komorkowych...

#42605  autor: Klusek
 08 sty 2006, 14:17
Bartosz a skąd Ty wziałęś te 50 zł?
Składka jes uzależniona od wartośsi telefonu czyli ceny poza promocją.
Telopolis pisze:Przykładowa składka miesięczna dla telefonu SonyEricsson K500i (wartość poza promocją - 1290 zł) to 15,99 zł miesięcznie...
.

Obrazek
Obrazek

#42606  autor: Przemek
 08 sty 2006, 14:18
A ja się tak zastanawiam czy będę musiał udowodnić,że telefon mi zginął,bo przecież mogę w każdej chwili iść powiedzieć,że telefon mi ukradziono i co wtedy mi wydadzą nowy tel.?

#42607  autor: Klusek
 08 sty 2006, 14:21
Jeżeli Ci skradziono telefon to żeby uzyskać od nich odszkodowanie pewnie będzesz musiał pokazać zaświadczenie z policji o zgłoszeniu kradzieży itp. itd.

Obrazek
Obrazek

#42608  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:24
Klusek pisze:Jeżeli Ci skradziono telefon to żeby uzyskać od nich odszkodowanie pewnie będzesz musiał pokazać zaświadczenie z policji o zgłoszeniu kradzieży itp. itd.
Dokladnie. No i jeszcze wniosek z prosba o zablokowanie telefonu (IMEI)...

#42612  autor: Przemek
 08 sty 2006, 14:31
No to jak mi się zepsuje telefon albo zniszczy to idę na policję biorę zaświadczenie i biorę nowy telefon :smt005 :smt005 a można się upominać o jakiś inny z jakąś dopłatą na przykład? :lol: 8)

#42624  autor: D@rio
 08 sty 2006, 14:48
Przemek pisze:No to jak mi się zepsuje telefon albo zniszczy to idę na policję biorę zaświadczenie i biorę nowy telefon :smt005 :smt005 a można się upominać o jakiś inny z jakąś dopłatą na przykład? :lol: 8)
He he. No tak tez mozna :-) ..ale szczegolow tego ubezpieczenia nie znam ;) ...i nie wiem czy mozna jakis inny z doplata :P ;)

#42626  autor: Przemek
 08 sty 2006, 14:49
D@rio pisze:
Przemek pisze:No to jak mi się zepsuje telefon albo zniszczy to idę na policję biorę zaświadczenie i biorę nowy telefon :smt005 :smt005 a można się upominać o jakiś inny z jakąś dopłatą na przykład? :lol: 8)
He he. No tak tez mozna :-) ..ale szczegolow tego ubezpieczenia nie znam ;) ...i nie wiem czy mozna jakis inny z doplata :P ;)
Trzeba się zastanowić nad przerzutem do Orange.Mam nadzieję,że PlusGSM pójdzie za nimi :wink:

#42864  autor: Btk_Tomas
 08 sty 2006, 19:51
Myślisz że jak Ci się zniszczy telefon to sobie pujdziesz na policję i policja wyda zaswiadczenie, że go ukradziono.
Nic bardziej mylnego, ale życzę szczęścia chłopczyku, może z jakims krawężnikiem załatwisz tę sprawę pozytywnie.

#42959  autor: D@rio
 08 sty 2006, 22:26
Btk_Tomas pisze:Myślisz że jak Ci się zniszczy telefon to sobie pujdziesz na policję i policja wyda zaswiadczenie, że go ukradziono.
Nic bardziej mylnego, ale życzę szczęścia chłopczyku, może z jakims krawężnikiem załatwisz tę sprawę pozytywnie.
Jesli pojdzie i zglosi kradziez i cos tam sobie wymysli sensownie, przejdzie przez te wszystkie procedury, przesluchania to policja jak najbardziej mu wyda takie zaswiadczenie.

P.S
Zachowaj troche kultury osobistej, co? :) bo takimi wypowiedziami typu "Nic bardziej mylnego, ale życzę szczęścia chłopczyku, może z jakims krawężnikiem załatwisz tę sprawę pozytywnie" to tylko obrazasz uzytkownikow i zbierasz sobie na ostrzezenie kolego ;-)