jas3miasto pisze:Ja zakładam dobrą wolę operatora a nie jego cwaniackie podejście i chciałbym aby ten operator tę dobrą wolę wykazywał a nie szukał metod zarobku bazujących nia niedoinformowaniu klienta.
To w takim razie proponuję zaprzestania korzystania z usług, przynajmniej operatorów komórkowych. Jak już wiesz, w abo każdy operator aktywuje dany pakiet czy usługę po północy, następnego dnia. I jak napisałem wyżej, to jest właśnie bardziej uczciwe, skoro opłata jest naliczana proporcjonalnie, w tym pierwszym, niepełnym cyklu rozliczeniowym.
Szkoda, że nie możesz tego przyjąć do wiadomości. Tylko "na siłę" szukasz winy kogoś innego, w tym przypadku operatora.
jas3miasto pisze:Cześć umów ma charakter adhezyjny, choćby takie jak przystąpienie do umowy przewozu autobusem czy pociągiem.
Chyba kończę z Tobą dyskusję, jak tu zaczynasz "wyjeżdzać" z takimi "argumentami". Chłopie- piszmy o telefonii!
Także swoje zdanie, chyba dość dokładnie, przedstawiłem/opisałem.
Jakbym miał mieć takie zdanie, jak Twoje, to w ogóle nie korzystałbym z telefonu. Bo każdy operator, bynajmniej w Pl, ma takie "cwaniackie" (jak to określiłeś) podejście. Napiszę więcej, wg mnie, wiedząc, że na pewno po części sam jesteś winny tej sytuacji, też chcesz być "cwaniaczkiem" i zgarnąć winę na operatora, bo przecież operator powinien być "dobry" i aktywować usługę, tak jak ja uważam. To tyle z mojej strony.
[ Dodano: 2010-09-04, 15:38 ]
jas3miasto pisze:Pozwolisz, że pozostanę przy swoim stanowisku.
To tylko na koniec. Ale oczywiście, w końcu mamy Erę wolności. Tylko po to tu piszesz, abyśmy też przedstawili Ci kwestię od innej strony księżyca

Chyba, że chciałeś, abyśmy Ci w 100% poparli, ale to chyba źle trafiłeś. Liczą się też fakty, od każdej strony. I to jest chyba najważniejsze, ile jest argumentów za, a ile przeciw. Ile jest naszej winy, a ile kogoś innego...