• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Czy doświadczyłeś/aś problemów z jakością rozmowy po przeniesieniu do P4?

Nie, jakość jest porównywalna z jakością poł. w W3.
26
53%
Tak, problemy z jakością rozmów występują nieco częściej.
11
22%
Tak, jakość rozmów jest zdecydowanie gorsza, niż miałem/am w Plusie/Erze/Orange.
12
24%

#423675  autor: Matyk
 18 sie 2010, 10:29
W każdym kącie w naszym kraju wygląda to inaczej...
Pan A będzie chwalił play bo jest ok
a Pan B będzie miał ujowy zasięg i ni będzie się mu podobały usługi play

#423683  autor: Raskus
 18 sie 2010, 10:43
Tak;/
często brak zasięgu, albo zrywanie połączeń... dobrze zrobiłem biorąc tylko prepaid.

Doradca klienta inwydualnego Orange

#423688  autor: ciuchcia
 18 sie 2010, 10:55
Raskus pisze:często brak zasięgu, albo zrywanie połączeń... dobrze zrobiłem biorąc tylko prepaid.
Do tego jeszcze bym dodal zzapychajaca sie siec (szczegolnie gdy dzwoni sie na numery stacjonarne).

#423691  autor: damian8821
 18 sie 2010, 10:57
U mnie w lokalizacji Żyrardów (okolice , dokładniej Stare Kozłowice) zauważyłem płynny Handover między Play a Plusem , zrobiłem to w prosty sposób
U mnie w domu na parterze jest miejsce gdzie często są problemy z zasięgiem bo zakrywa dom sąsiada zasięg ze stacji z Miasta , ale od drugiej strony w Miejscowości Wiskitki jest stacja Plusa .
I było tak w mojej nokii 5230 antena jest na dole aparatu i zakryłem ją ręką zasięg malał do jednej kreski a nagle wzrósł na maksymalny poziom i nie znikł zasięg , po sprawdzeniu jaka aktualnie jest już sieć okazało się że jestem na romingu Plusa a był wcześniej zalogowany Play.
To dobry krok bo podczas jazdy samochodem nie zerwie połączenia i płynnie przejdzie na roming Plusa.
Dodam że mam ofertę na kartę Play Fresh.

Może te informacje się komuś przydadzą.
Poza tym wcześniej też takie coś testowałem i zawsze zasięg znikał a teraz przechodzi bardzo płynnie zrobiłem test trzymając telefon z zakrytą anteną i podczas rozmowy z drugim telefonem w Play wszystko było płynnie i bez zakłóceń (osoba z drugim telefonem rozmawiała a ja na swojej nokii miałem tryb głośnomówiący i zakryłem antenę)
U mnie Play ma + za to i ogółem za jakość :)

#423779  autor: kwistas
 18 sie 2010, 16:16
Raskus pisze:Tak;/
często brak zasięgu, albo zrywanie połączeń... dobrze zrobiłem biorąc tylko prepaid.
Te czasy już dawno minęły w niepamięć :) Teraz rozbudowali swój zasięg do takiego stopnia, że stacje nie są przeciążone, dodatkowo teraz już zostaje wprowadzone płynne przejścia z Plusa na Play i na odwrót, więc o przerywaniu połączeń jeśli zasięg P4 jest słaby można zapomnieć.

#423961  autor: kiwi7
 19 sie 2010, 13:58
Również wydaje mi się ,że najlepszym rozwiązaniem jest przetestowanie operatora. Choć dla mnie zasięg to jedno, a oferta drugie. Ważne ,żeby operator był atrakcyjny niemal pod każdym względem.Osobiście korzystam z Orange, a dokładniej Pelikana. Na zasięg raczej ie mogę narzekać -wiadomo,że czasem w mniejszych miejscowościach spadnie jedna czy dwie kreski, ale nie było takiej sytuacji,że traciłam zasięg całkowicie, a biorąc pod uwagę pakiety to oferta też dość atrakcyjne.

#427333  autor: DS
 03 wrz 2010, 11:14
Szkoda, że już po ankiecie, bo chętnie bym się podpiął. Jak by nie patrzeć przez ostatnie pół roku kiedy tu pisałem nic się w tej kwestii nie zmieniło - może poza tym, że przestaje wywalać tak z Plusa. Bo na samym Play daleko się nie zajedzie - z jednego końca ulicy dzwoniłem parę klatek dalej do domu i nie da rady... Żeby uściślić, bo pewnie zaraz pojawią się głosy, że to z inną siecią coś nei teges - dzwoniłem w tym czasie do kilku osób z Ery, do domu na Play... Nie ma co się oszukiwać - W3 nadal lepsza i pewnie długo jeszcze tak pozostanie.

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?

#427370  autor: ppp1ppp
 03 wrz 2010, 13:38
Mieszkam w ponad 200tys. mieście na śląsku, zasięg Orange w domu fatalny, o UMTS można zapomnieć. W Play zasięg super, UMTS na full.