• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #425324  autor: Martini1005
 26 sie 2010, 10:31
Witam,
Zakończyłem działalność gospodarczą kilkanaście miesięcy temu i nie zgłosiłem tego do Orange (gdzie miałem umowę właśnie na firmę). Umowa skończyła mi się w zeszłym miesiącu. Czy jeśli teraz zgłoszę do nich zakończenie działalności (chcą dokumentu potwierdzającego zakończenie, więc datę i tak zobaczą) i przepisanie numeru na osobę fizyczną, mogę mieć z tego tytułu problemy?
Pozdrawiam
Marcin

#425446  autor: kerim36
 26 sie 2010, 19:11
rozwiazania sa 2:
albo kontynuujesz umowe korzystajac nadal z taryf firmowych

albo bierz dokumenty firmowe, pieczatke i swoj dowod i idz do salonu celem dokonania cesji z firmy na osobe fizyczna

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#425458  autor: Patryk_
 26 sie 2010, 19:55
Martini1005 pisze:Czy jeśli teraz zgłoszę do nich zakończenie działalności (chcą dokumentu potwierdzającego zakończenie, więc datę i tak zobaczą) i przepisanie numeru na osobę fizyczną, mogę mieć z tego tytułu problemy?
Teoretycznie w regulaminie są zapisy, że tego rodzaju zmiany jak zamknięcie działalności, zmiana adresu zameldowania, itp. powinny być zgłaszanie natychmiast po ich zaistnieniu, ale w rzeczywistości dopóki nie ma zaległości w opłatach, dopóty nie robią problemów.
Najlepiej jest zrobić cesję na osobę indywidualną.
Taryfa firmowa może zostać (w przeciwieństwie np. do Ery).