• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#418485  autor: Mecenaso
 22 lip 2010, 09:55
Wbrew pozorom jeśli tylko z jednego numeru spamują obrona jest całkiem prosta. Trzeba walczyć ze spamerem, bo wystarczy jeden przypadkowo wysłany SMS, żeby znów dostawać reklamy.

73103 to numer należący do Teleaudio Sp. z o.o.
Kontakt z nimi: [email protected]; tel. (22) 514-41-91.

Wystarczy jeśli napiszesz do nich coś w ten deseń wstawiając swoje dane w odpowiednie miejsca:

Szanowni Państwo,

zwracam się do Państwa z prośbą o usunięcie mojego numeru telefonu xxx xxx xxx z Państwa bazy danych – dziś otrzymałem z nr xxxxx smsa, z tego co udało mi się ustalić nr należy do Państwa. Nigdy nie zamawiałem u Państwa ŻADNYCH usług, nie brałem udziału w żadnych konkursach i nie mam bladego pojęcia w jaki sposób weszli Państwo w posiadanie mojego numeru – domniemam iż zostało to zrobione całkowicie bezprawnie. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych ( Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883 ) mam prawo do ich edycji a w szczególności do ich USUNIĘCIA, jeśli natomiast stwierdzę iż w dalszym ciągu przetwarzają Państwo moje dane (zwłaszcza wymieniony wyżej nr telefonu, bądź niniejszy adres e-mail) lub udostępnili Państwo moje dane podmiotom trzecim całą sprawę zgłoszę do Głównego Inspektoratu Danych Osobowych z informacją o posiadaniu nieautoryzowanej bazy danych, w szczególności jeżeli odkryję iż została naruszona ustawa o ochronie danych osobowych będę zobowiązany do powiadomienia o tym fakcie odpowiednich organów ścigania.

#418488  autor: metpablo
 22 lip 2010, 09:58
Zgodnie z tabelą Playa (http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... cjalne.pdf) ten numer należy do firmy Teleaudio Sp. z o.o.

Odezwij się do nich na adres [email protected] albo numer tel. (22) 514-41-91 i zarządaj, aby zaprzestali przetwarzania Twoich danych osobowych i wysyłania Ci niezamówionej informacji handlowej.

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#418499  autor: user_delete22
 22 lip 2010, 11:06
A czy istnieje mozliwosc blokady WSZYSTKICH numerow telefonow z tej listy? Hurtowo.

#418567  autor: Dudi00
 22 lip 2010, 16:50
Tak... wspaniała metoda "Copy & Paste'a".
Tak na szybko wspomnę szybkie skróty to
Ctrl+C do Copy
Ctrl+V do Paste

:D

A tak serio to raczej wątpię. Możesz mozolnie próbować wytłumaczyć BOK że nie życzysz sobie takich sms. Lecz jak to zauważam zwykle mają cię w głębokim poważaniu. :-)

#418654  autor: emarcin
 23 lip 2010, 08:29
Dudi00 pisze:A tak serio to raczej wątpię. Możesz mozolnie próbować wytłumaczyć BOK że nie życzysz sobie takich sms. Lecz jak to zauważam zwykle mają cię w głębokim poważaniu. :-)
W Play jest to totalna porażka, sprawdziłem osobiście. Natomiast w Orange wystarczy jedno zgłoszenie z numerem/numerami oraz numerem PUK i numery blokują w przeciągu 7 dni! Dodam, że w Play mam abonament, a w Orange ofertę na kartę (numer zarejestrowany) widać jakie podejście ma Play do abonentów związanych terminowo umową, a jakie Orange przypuszczam do wszystkich odpowiedź wg mnie jest prosta: Play olewa abonentów, Orange szanuje. Ale jeszcze 7 miesięcy i powiem Play papa :smt006 za całokształt moich udręk z tą siecią!

#418705  autor: leonk1974
 23 lip 2010, 13:38
A znacie może adres email do firmy rozsyłającej sms spod numerun 74500 w którym informuja o wygranej 30000 zł?w telewizji reklamuje to Zygmunt Hajzer

#418706  autor: kerim36
 23 lip 2010, 13:47
leonk1974,

Avantis S.A. [email protected], tel. (22) 312-10-00

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#425168  autor: blazejek
 25 sie 2010, 13:09
Jak chcecie zablokować smsy przychodzące z danego numeru Premium to dzwonicie do BOK lub piszecie maila, z numerem, który chcecie zablokować, zero filozofii...