• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #422632  autor: XPiotrX
 12 sie 2010, 23:07
Chciałbym opisać problem na jaki natrafiłem próbując zakupić abonament na firmę w eShopie Play. Po złożeniu zamówienia w sklepie internetowym zostałem poproszony o wysłanie skanów następujących dokumentów:

-dowodu osobistego,
-zaświadczenia potwierdzającego nadanie numeru REGON,
-decyzje o nadaniu numeru NIP,
-wpisu do Ewidencji Działalności Gospodarczej.

Jako rolnik indywidualny nie posiadam wpisu do Ewidencji Działalności Gospodarczej, więc napisałem od razu maila z pytaniem czy zamiast tego dokumentu może być zaświadczenie o wielkości użytków rolnych z Urzędu Gminy(dokument ten jest podany na stronie Play jako wymagany przy podpisywaniu umowy na firmę przez rolników). Otrzymałem odpowiedź, iż niestety, ale nie mogę złoży zamówienia przez internet, gdyż tylko osoby posiadające wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej mogą w ten sposób zamawiać abonament na firmę. Podpisanie umowy zostało przekazane więc do doradcy biznesowego.

Dlaczego jestem dyskryminowany i nie mogę podpisać umowy w ten sposób?
Czy w innych sieciach jest tak samo?
Dlaczego tracę zniżkę 25% na 6 miesięcy na abonament jaka jest w eShopie skoro nie z mojej winy nie mogę podpisać tam umowy?

Gdybym podpisywał umowę w salonie nie byłoby takich problemów, ale w salonie nie ma promocji, ani takiej dostępności telefonów jak w eShopie. Czuję się dyskryminowany takimi, a nie innymi przepisami.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, 11:43 przez XPiotrX, łącznie zmieniany 1 raz.