• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#422316  autor: muchakk
 11 sie 2010, 13:12
To teraz będziesz wiedział, że aktywacja jakiegokolwiek pakietu wymaga wcześniej aktywowanego startera! Pewnie wszystkie twoje problemy wynikały właśnie z tego, że nie aktywowałeś karty. Sorry, ale operator nie będzie odpowiadał za czyjąś głupotę.

#422320  autor: lluukk
 11 sie 2010, 13:20
no cóż Twoja mądrość podpowiada, że po kupieniu startera fresh 5 i wykonaniu połączenia (wcześniej nie możesz kupić pakietu) zostanie Ci 4,99 i nici z pakietu za 5 zł :)
ale wymyśliłeś...
odpalałem wiele z tych zakupionych kart 5 - zaraz po odpaleniu uruchamiałem pakiet 100 do play i na stac. - działa !
więc Twój wymysł, że trzeba wpierw wykonać połączenie, bo nie da się aktywować pakietu to bzdura

lluukk

#422322  autor: muchakk
 11 sie 2010, 13:39
Widzisz, aktywować się może da, ale później przychodzisz tutaj i płaczesz jaki to operator jest zły... Daj spokój, nie kompromituj się, albo się bawisz, albo korzystasz z telefonu. Jak wybierasz pierwszą opcję to później nie płacz na forach bo jest to z deka żałosne.

#422327  autor: Matyk
 11 sie 2010, 14:05
Jestem w play od 3 lat, prawie od początku i mogę z ręką na sercu napisać że jeszcze ani grosza mi z konta bez powodu nie zabrali...

Jeśli zależy Ci na tych marnych złociszkach to zarejestruj numer i zgłoś reklamacje :)
Jeżeli faktycznie tak było (błąd komputera lub inne zdarzenia) P4 zwróci Ci te pieniądze + rekompensatę :)

#422328  autor: damian8821
 11 sie 2010, 14:06
Używam Fresh'a w Play już od ponad pół roku i nigdy ( no może poza dwoma większymi awariami , jedna z wysyłaniem sms , a druga to była z internetem ) nie było problemów.
Testowałem mechanizm uruchamiania pakietów , trzeba najpierw aktywować starter, tak to problemów nie było pakiety aktywowały się w ciągu 1-2 min.
Co do jakości to jest całkiem zadowalająca , mam 2G jak i 3G i na tej sieci i na tej nie ma problemów z rozmowami ani z sms.
Ogółem jestem bardzo zadowolony z jakości sieci oraz usług choć brakuje pakietów sms ale rekompensują je darmówki z doładowań :)
Na prawie 2 miesiące starcza 2 tys sms przy dosyć intensywnym korzystaniu no i Stan Darmowy.

#422335  autor: bleckwarrior
 11 sie 2010, 15:14
lluukk pisze:no cóż Twoja mądrość podpowiada, że po kupieniu startera fresh 5 i wykonaniu połączenia (wcześniej nie możesz kupić pakietu) zostanie Ci 4,99 i nici z pakietu za 5 zł :)
może kiedyś mogłeś tak aktywować, ale obecnie w regulaminie fresh-a jest informacja, że 5,9,30 zł ze startera możesz wykorzystać tylko i wyłącznie na połaczenia krajowe (komórkowe, stacjonarne oraz smsy) nie na usługi dodatkowe takie jak sms-y premium czy pakiety dodatkowe.

pzdr. Tomek

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#422336  autor: lluukk
 11 sie 2010, 15:21
aktywuję pakiety z play fresh 5 (100 min do p i na stac.) na bieżąco ostatnio wczoraj odpalona karta, więc bez tekstów, że może kiedyś tak było - jest tak i nie ma zapisów zabraniających tego w regulaminie !

[ Dodano: 2010-08-11, 15:28 ]
takie pytanie zadałem przed chwilą tu na forum - tam gdzie można uzyskać pomoc od play.
mam nadzieją że Play4You odpowie i utnie głupie spekulacje co trzeba zrobić aby po odpaleniu startera kupić pakiet za 5 zł
"drogi Play4You
czy mogę kupić starter fresh 5 i odpalić na nim pakiet za 5 zł do play i na stacjonarne bez dzwonienia gdziekolwiek. po prostu wyłamać kartę z plastiku, wsadzić do telefonu i wysłać kod aktywacji *111*34*1# ? czy wówczas uruchomi się pakiet i mogę z niego korzystać, czy muszę dokonać innych czynności ?"
poczekajmy na odp.

lluukk

#422340  autor: Logith
 11 sie 2010, 15:39
A nie można było tak zapytać od razu w tamtym temacie? Trzeba rzucać jakieś hasła z "okradaniem? " ciekawe jak będzie Twoja mina gdy okaże się, że nie miałeś racji... i ciekawe co zrobisz :twisted:

Obrazek
Obrazek

#422341  autor: Ruben
 11 sie 2010, 15:45
lluukk, nie rozumiem Twojego zachowania. Wolisz pisać kilka godzin na forum o swoim problemie z Play porównując do "złodziejaszków" itp. zamiast zgłosić to do BOK, bo to jak twierdzisz wymaga poświęcenia przez Ciebie czasu. Czy nie więcej czasu tracisz teraz? Nie wiem, czy oczekiwałeś, że forumowicze chórem z Tobą wyzwą Play od złodzieii?
Z tego, co wcześniej napisałeś, to oczekujesz żeby operator zwrócił nienależnie pobrane środki bez zgłaszania tego faktu tego do tzw. BOK. Zdziwiłeś mnie tym trochę. :)
Od zadania pytań w odpowiednim temacie, gdzie udziela się P4Y2 powinieneś zacząć, składając równocześnie zgłoszenie do BOK. Ty wybrałeś zupełnie inną ścieżkę, Twój wybór ale powagi to nie dodaje Ci wcale.

#422348  autor: thonka
 11 sie 2010, 16:05
lluukk lubi poprostu takie pyskowki i udowadnianie, ze play jest be, a on jest cacy.
pisz do BOK, rzecznika praw konsumentow, UOKiK idz do sadu, ale nie zasmiecaj nam forum swoimi dywagacjami czy operator postapil fair czy nie.

masz od tego BOK, by wyjasniac takie sprawy.

rozumiem jakbys napisal temat w stylu
"kupilem starter, aktywowalem 10zl za 5zl i zostalo mi 1zl, a powinno 4zl.
co robic?" a Ty z miejsca walisz tu oskarzeniami, ze ktos Ciebie okrada itp.
zastanow sie troche nad tym co piszesz.
jakbys napisal to na spokojnie, zapewne podejscie do twojego problemu byloby inne, a ze Ty odrazu wytaczasz armaty...
tym bardziej, ze z duza doza prawdopodobienstwa moge stwierdzic, ze 9zl za ten starter i tak nie dales, skoro mogles sprzedawac startery 5zl za 1,99zl ;)
lluukk pisze:2. operator nie wymaga pierwszego połączenia przed wykupieniem pakietu
jakis czas temu zmieniono zasady i najpierw trzeba wykonac polaczenie, a potem dopiero mozna aktywowac pakiety.
wiele sieci na swiecie stosuje takie metody (ew. jest pakiet za 5zl, a na karcie po zakupie startera daja Tobie 4,99zl), by wymusic doladowanie konta i zapobiegac ew. naduzyciom
Logith pisze:ciekawe jak będzie Twoja mina gdy okaże się, że nie miałeś racji...
myslisz, ze sie nam tu publicznie przyzna? ;)
Ruben pisze:Ty wybrałeś zupełnie inną ścieżkę,
jak ktos lubi wylewac swoje frustracje, zamiast podjac wlasciwe dzialania (tym bardziej, ze jest to ktos kto wie jak sie zglosic po swoje), to tak jest...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2010, 16:11 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#422349  autor: lluukk
 11 sie 2010, 16:10
thonka
jak pisałem - czekam na odpowiedź P4Y - odnośnie tego uruchamiania bez dzwonienia i przypominam, że jedną z kart fresh 5 uruchomiłem wczoraj, odpaliłem i kupiłem pakiet bez problemu, czyli chyba można ;)

jeśli play mi nie zwędził tych środków bezprawnie - przyznam (są tacy co mają honor)
ale może jakaś podpowiedź na jakiej podstawie play mógłby zabrać te 3 zł. bo ja nie znajduję
a. odpalam starter fresh 9
b. wysyłam kod aktywacji pakietu 10 za 5
c. stan konta 1 zł + 10 zł promocyjnych
jakie podstawy aby stan był 1 zamiast 4 - jakieś pomysły ? :)
Ostatnio zmieniony 11 sie 2010, 16:15 przez lluukk, łącznie zmieniany 1 raz.

lluukk

#422351  autor: Logith
 11 sie 2010, 16:12
Thonka, mam i taką nadzieję, wierze w ludzi. :-D
Myślę, że nic odkrywczego tu nikt więcej nie napisze, nie wiem czy jest sens by ten temat nadal był otwarty. Lluukk zadał pytanie dla play4you zobaczymy jakie będzie dla niego wyjaśnienie i czy lluukk będzie miał tyle honoru by przeprosić za tak chcąc nie chcąc - poważne oskarżenia.

LLuukk - Play4you odpowiedział na Twoje pytanie, wiesz co teraz powinieneś teraz zrobić ? :x
Ostatnio zmieniony 11 sie 2010, 16:20 przez Logith, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#422354  autor: thonka
 11 sie 2010, 16:20
lluukk, blad systemu, zdarza sie nagminnie w kazdej sieci.

a z tego co pamietam aktywowac starter to raz.
ale np. uslugi premium i infolinie dzialaly tylko po pierwszym doladowaniu i akurat Ty o tym bardzo dobrze wiesz, bo przed chwila sprawdzalem na blogu rzecznika P4 i wypowiadales sie w tym samym wpisie ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#422355  autor: aizo
 11 sie 2010, 16:22
lluukk, nie potrafisz zrozumieć ze trzeba akt.numer za nim coś zrobisz.?

To,że wykonasz połączanie i będziesz miał 4.99zł na koncie to Peszek,kup starter za 9zł jak chcesz wysępić te złotówki od Play.

Ile ty masz lat?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#422362  autor: lluukk
 11 sie 2010, 16:51
moi drodzy - bez pośpiechu w ataku na mnie.

pakiet (bez aktywacji numeru wg. Was) kupiłem i D O S T A Ł E M GO
więc zadziałało !
tyko bez powodu na moim koncie zostało 1 zł zamiast 4 zł
pakiet został aktywowany - jest - działa !
zrozumieliście ?
bez tej niby wymaganej aktywacji !

tylko zniknęły z konta pieniądze winno pozostać 4 zł a zostało 1 zł

już o mało mnie nie zakrzyczeliście
pakiet udało się uruchomić jak i pakiety za 5 zł na kartach play fresh 5 (100 do p i na stacj.) też uruchamiam bez połączenia płatnego

sprawa idzie o zniknięcie kasy z podstawowego konta 9 zł - 5 zł (pakiet 10 za 5) powinno zostać 4 zł a zostało 1

[ Dodano: 2010-08-11, 17:24 ]
drodzy znawcy ;) którzy musicie dokonać płatnego połączenia w celu aktywacji
oto odpowiedź P4Y2 ( można spr. w - tu uzyskasz pomoc play)

lluukk napisał/a:
hmm...
możesz mi wyjaśnić dlaczego

Oczywiście.. Ponieważ przed wysłaniem tego kodu na aktywację Pakietu, jednak aktywowałeś starter, z tego co widziałem. Sprawdziłeś stan konta za pomocą *101#. To też jest aktywacja starteru. Zapomniałem dodać tej informacji, że sprawdzenie salda przed wykoaniem 1 połączenia również aktywuje starter. Jednak data ważności stratera pozostaje bez zmina, co w takim wypadku oznacza, że ten Pakiet 100 minut nie będzie ważny 30 dni, tylko mniej i to też nie podlega reklamacji (pkt. 4 Reg., który sam wkleiłeś). Tak więc, jak zostaną skonfiskowane Ci minuty z Pakietu przed 30 dniami a ich nie wykorzystasz, to sprawa niezasadna (w razie czego).

ach... zapomniał dodać :)

[ Dodano: 2010-08-11, 17:34 ]
Logith pisze:Thonka, mam i taką nadzieję, wierze w ludzi. :-D
Myślę, że nic odkrywczego tu nikt więcej nie napisze, nie wiem czy jest sens by ten temat nadal był otwarty. Lluukk zadał pytanie dla play4you zobaczymy jakie będzie dla niego wyjaśnienie i czy lluukk będzie miał tyle honoru by przeprosić za tak chcąc nie chcąc - poważne oskarżenia.

LLuukk - Play4you odpowiedział na Twoje pytanie, wiesz co teraz powinieneś teraz zrobić ? :x
no odpowiedział - że aktywowałem starter przez sprawdzenie salda - czyli chyba nie mam za co przepraszać. wszystko zgodnie z regulaminem.
a play ukradło 3 zł
:)

lluukk

#422384  autor: Kaczy
 11 sie 2010, 17:51
Zamykam temat, bo dyskusja (bardziej rzeczowa) toczy się w innym temacie.

...::: Made for loneliness :::...