Przenosze w firmie 11 numerow do Play dla firm (kolejnych 15 jest zaaneksowanych przez rok). Jestesmy w tej chwili w Erze, abonamenty Biznes - rozne.
Porownujac inne oferty stwierdzam, ze nie ma nic lepszego w tej chwili na naszym rynku.
Oto jaka oferte dostalem od doradcy Play:
- oferta bez telefonu (sama karta, umowa na 12 miesiecy)
50% upustu na abonament na caly okres trwania umowy.
pakiet 45 tysiecy minut co miesiac na rozmowy w sieci Play i na stacjonarne - czyli w praktyce stan darmowy (kto tyle wygada ?).
Najtanszy abonament jest za 30 zl - po upuscie 15 zl, w tym 150 minut do innych sieci, slabo ?
- oferta z telefonem
20% upustu na abonament (umowa na 24 miesiace), dodatkowo 8 % upustu za ilosc kart, razem 28% - na caly okres trwania umowy. Reszta tak samo jak wyzej.
Kolejna ciekawostka taka, ze Play zrefunduje mi kary za kolejne numery, jesli je przeniose (kwoty w okolicach 200 zl).
A w Erze ? Darmowa siec firmowa - 20 zl do abonamentu, 10 numerow po 10 gr za minute - 10 zl, aneksy na 24 miesiace a upusty na abonamenty od 3 do 9 miesiecy (9 miesiecy jesli wezme abonament najdrozszy) - kupa smiechu
Niestety Era od dawna juz nie dba o stalych klientow biznesowych, ma ich gdzies. Mam dwoch doradcow - od pewnego czasu olewaja temat. Nawet nie probuja nas zatrzymac. Era od paru lat sprzedaje te sama oferte klientom biznesowym (podpisywanie lojalki), wszelkie zmiany sa wymuszone, nic lepszego sie nie dostaje. Jesli nowy klient ma duzo lepsza oferte niz ja stary, lojalny (od poczatku istnienia sieci, czyli 13 lat) to co ma mnie u nich zatrzymac ? Dziekuje Erze, koszta sie licza, nie bede przeplacal.
Kolejny raz wyedytuje swoj post.
Jesli chodzi o Ere to obsluga klienta jest na najwyzszym poziomie - chodzi o zalatwianie biezacych problemow. Pod tym wzgledem jest LUX. Z Play do tej pory mialem katastroficzne doswiadczenia (Play Fresh - opisywalem na forum). No ale Era Biznes ma swoich osobistych konsultantow, wiec nie znam BOK, obsluge Play znam z BOK - te poltora roku temu to byla katastrofa, obraz nedzy i rozpaczy. Tragiczny przejaw niekompetencji. Ale w Play dla Firm tez jest osobisty konsultant, wiec mysle, ze bedzie dobrze.
Z drugiej strony chyba trudno oczekiwac od masowej obslugi czegos wiecej.
Dla przykladu podam sytuacje jak zadzwonila do mnie Pani z Cyfry z propozycja przedluzenia umowy. Niestety wpadla na samym poczatku bo zaproponowala "zakup aktywacji w naszej sieci wraz z telefonem" (czyli pracowala wczesniej w komorkach). Po czym nastapila konsternacja, przeprosila i dalej czytala oferte z komputera motajac sie w tym niemilosiernie. Wynika z tego, ze chyba kazdy BOK w roznych segementach rynku ma tych samych, jak to nazywam, dwutygodniowych konsultantow.
Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy
www.sumowisko.pl