• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #411461  autor: Ruma
 19 cze 2010, 21:07
Witam!

W maju 2008 roku przedłużyłem swoją umowę z Orange na 30 miesięcy, która już trwa bez przerwy od 2004 roku. Przez cały poprzedni okres (od 04-08) byłem zadowolony, bo nie byłem zbyt wymagający. Z wiekiem moje wymagania wzrosły.

Bardzo mnie irytuje to, że z pieniędzy z abonamentu nie mogę wykupić sobie pakietów. To mi teraz bardzo utrudnia życie. Mój obecny cennik wygląda następująco: 0.75 gr/min do wszystkich, 0.20 gr/sms do wszystkich, 0.40 gr/mms do wszystkich. Większość swoich znajomych mam w Orange, do których mam od czasu do czasu pakiety z doładowania za 5 zł.

Teraz tak sobie dobitnie pomyślałem, że o wiele lepszą opcją dla mnie będzie Nowe Orange Go. Tylko teraz są schody. Nie wiem co mam robić po kolei, więc pytam Was, użytkowników Telepolis. Z abonamentu przechodząc na Nowe Orange Go co miałbym po kolei zrobić, aby mieć tą ofertę na kartę oraz zatrzymać swój obecny numer (który mam już 6 lat).

Jeszcze mam inne pytanie: cennik Nowego Orange Go zależy od kwoty doładowania, a więc jak sobie doładuje telefon za 50 złotych. Jeżeli doładuje go za tą kwotę i jeszcze później, aby np. przedłużyć pakiety do kupie kartę 5 zł, to będę miał cennik z tych 5 złotych? Czy jednak będę miał ten cennik z doładowania 50 złotych przez kolejne 3 miesiące?
 #411463  autor: ProPozycja
 19 cze 2010, 21:20
Ruma pisze:Witam!

W maju 2008 roku przedłużyłem swoją umowę z Orange na 30 miesięcy, która już trwa bez przerwy od 2004 roku. Przez cały poprzedni okres (od 04-08) byłem zadowolony, bo nie byłem zbyt wymagający. Z wiekiem moje wymagania wzrosły.

Bardzo mnie irytuje to, że z pieniędzy z abonamentu nie mogę wykupić sobie pakietów. To mi teraz bardzo utrudnia życie. Mój obecny cennik wygląda następująco: 0.75 gr/min do wszystkich, 0.20 gr/sms do wszystkich, 0.40 gr/mms do wszystkich. Większość swoich znajomych mam w Orange, do których mam od czasu do czasu pakiety z doładowania za 5 zł.

Teraz tak sobie dobitnie pomyślałem, że o wiele lepszą opcją dla mnie będzie Nowe Orange Go. Tylko teraz są schody. Nie wiem co mam robić po kolei, więc pytam Was, użytkowników Telepolis. Z abonamentu przechodząc na Nowe Orange Go co miałbym po kolei zrobić, aby mieć tą ofertę na kartę oraz zatrzymać swój obecny numer (który mam już 6 lat).

Jeszcze mam inne pytanie: cennik Nowego Orange Go zależy od kwoty doładowania, a więc jak sobie doładuje telefon za 50 złotych. Jeżeli doładuje go za tą kwotę i jeszcze później, aby np. przedłużyć pakiety do kupie kartę 5 zł, to będę miał cennik z tych 5 złotych? Czy jednak będę miał ten cennik z doładowania 50 złotych przez kolejne 3 miesiące?
Minimum 30 dni przed końcem umowy złożyć dyspozycję w salonie przejścia z abonamentu na kartę. Jeżeli chodzi o szczegóły oferty to Ci nie pomogę.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#411465  autor: Ruma
 19 cze 2010, 21:27
O tą dyspozycje mi chodziło. Dzięki, jeszcze ogarne w mieście.
 #411479  autor: ezaq
 19 cze 2010, 23:52
Ruma pisze:Jeszcze mam inne pgytanie: cennik Nowego Orange Go zależy od kwoty doładowania, a więc jak sobie doładuje telefon za 50 złotych. Jeżeli doładuje go za tą kwotę i jeszcze później, aby np. przedłużyć pakiety do kupie kartę 5 zł, to będę miał cennik z tych 5 złotych? Czy jednak będę miał ten cennik z doładowania 50 złotych przez kolejne 3 miesiące?
Obowiązuje cennik z ostatniego doładowania, więc jeśli najpierw doladujesz za 50PLN, a później za 5PLN to będziesz miał stawki jak przy doładowaniu za 5zł. Ale istnieją zasilenia konta, które nie zmieniają stawek, np. przelew SMS. Przeczytaj regulamin oferty, tam powinno być wszystko wyjaśnione.