• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #375368  autor: baryla1969
 17 gru 2009, 08:24
A spotkała mnie ostatnio ciekawa rzecz. Mam 2 telefony z abonamentem w Orange i od kilkunastu dni także Orange Free. Zgodnie z regulaminem przysługuje mi z Orange Free pakiet 20 złotrych do wykorzystania i tu uwaga - kilka rozmów telefonicznych z konsultantami doprowadzilo tylko do tego, że poinfomowali mnie, że sobie ten pakiet mogę wykorzystać na telefonie "na kartę", nie mogą być przekazane do abonamentowego numeru. Miał ktoś już taki problem. Zaznaczę, że się nie mylę, w regulaminie jest konkretnie wymieniona taka możliwość.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2010, 11:21 przez baryla1969, łącznie zmieniany 1 raz.

#375372  autor: kamil1221
 17 gru 2009, 08:45
Oczywiście że może być ten pakiet włączony na telefonie na abonament lecz jest jeden warunek - numer ten musi być na tym samym koncie abonenckim co Free.

Mówiąc prościej jeśli Zuzanna Zielińska bierze Free i chce obdarować Zenona Zenonwickiego pakietem 20zł lecz numer Zenona jest zarejestrowany na niego to przez system nie przejdzie.

#375511  autor: baryla1969
 18 gru 2009, 07:23
No akurat według konsultatntów to nie może być włączony pakiet minut - tylko niby na telefon na karte. Wszystkie trzy numeru, czyli dwa abonament i orange free mam na tym samym koncie wszyskie połączone do jednego.

#375520  autor: kamil1221
 18 gru 2009, 09:49
7. Abonent, który zakupi Usługe Orange Free Standard, Orange Free Optimum, Orange Free Premium lub Orange Free Platinum otrzyma
promocyjny Pakiet Złotówek, który zostanie przypisany do wskazanego na koncie abonenckim Abonenta numeru abonenckiego, badz w
przypadku nie wskazania takiego numeru do wszystkich numerów na koncie abonenckim danego Abonenta, z wyłaczeniem numerów w
ofertach MIX.
Opcje Usługi Wartosc Pakietu Złotówek w zł
Orange Free Standard 20
Orange Free Optimum 20
Orange Free Premium 30
Orange Free Platinum 30
7.1 Z Pakietu Złotówek moga korzystac Abonenci, którzy w okresie aktywnosci Usługi posiadaja na tym samym koncie abonenckim
minimum jeden kontrakt w ofercie z rachunkiem. W zaleznosci od posiadanego planu zasady korzystania z Pakietu Złotówek
okresla pkt 7.2. albo 7.3. ponizej.
7.2 Abonenci, którzy w okresie aktywnosci Usługi posiadaja na tym samym koncie abonenckim minimum jeden kontrakt w ofercie z
rachunkiem dla Abonentów bedacych Konsumentami z wyłaczeniem planów: IdeaMIX, IdeaMIX TP, Jedna Idea MIX, Twój Mix,
Nowy Twój Mix, Orange Music Mix, Orange Mix oraz Uzytkowników sieci Orange korzystajacych z ofert na karte, otrzymany w
ramach Pakietu Złotówek pakiet jednostek taryfowych moga wykorzystac na: SMS, MMS i Wideo Rozmowy do Orange oraz
połaczenia głosowe do Orange i na numery w sieci stacjonarnej (z wyłaczeniem numerów specjalnych, SMS i MMS specjalnych,
501 800 800, *888, 501 80 80 80). Taryfikacja usług w ramach Pakietu Złotówek realizowana jest według jednolitych stawek dla
wszystkich planów taryfowych: SMS 0,20 zł z VAT, MMS 0,40 zł z VAT, Wideo Rozmowy 0,50 zł z VAT.
7.3 Abonenci, którzy korzystaja z Pakietu Złotówek w ramach kontraktu w planach IdeaMIX, IdeaMIX TP, Jedna Idea MIX, Twój Mix,
Nowy Twój Mix, Orange mix oraz Uzytkownicy sieci Orange korzystajacy z ofert na karte otrzymany w ramach Pakietu Złotówek
pakiet jednostek taryfowych moga wykorzystac na: SMS, MMS i Wideo Rozmowy do Orange oraz połaczenia głosowe do Orange i
na numery stacjonarne (z wyłaczeniem numerów specjalnych, SMS i MMS specjalnych, 501 800 800, *888, 501 80 80 80),
transmisje danych. Taryfikacja usług w ramach Pakietu Złotówek realizowana jest zgodnie z cennikiem usług i regulaminem oferty, z
której korzysta Abonent IdeaMIX, IdeaMIX TP, Jedna Idea MIX, Twój Mix, Nowy Twój Mix, Orange Music Mix, Orange mix. Dla
Uzytkowników ofert na karte sposób rozliczania srodków precyzuje cennik usług i regulamin oferty na karte, z której korzysta
Uzytkownik.
7.4 Pakiet Złotówek jest aktywny od pierwszego pełnego (tj. trwajacego co najmniej miesiac) okresu rozliczeniowego nastepujacego po
aktywacji Usługi.
7.5 Pakiet Złotówek obowiazuje tak długo, jak długo aktywna jest Usługa.
7.6 Niewykorzystane jednostki taryfikacyjne (minuty/złotówki/SMS-y/MMS-y) nie przechodza na nastepny okres rozliczeniowy, a ich
wartosc nie podlega zwrotowi.
7.7 Zmiana opcji Usługi powoduje zmiane Pakietu Złotówek na Pakiet o wartosci odpowiadajacej nowej opcji zgodnie z pkt 7. Konto
abonenckie zasilane jest równowartoscia sumy wartosci Pakietów Złotówek zalezna od liczby posiadanych Usług na danym koncie.

#375573  autor: baryla1969
 18 gru 2009, 16:31
Dzieki Kamil ale widocznie konsultanci z ktorymi rozmawialem nie maja o tym pojecia. Nawet czytałem im przez telefon regulamin i skonczylo sie jedynie na stwierdzeniu ze złożą reklamacje bo mi sie pakiet nie nalezy. Dosłownie smiechu warte. Sam zresztą też napisze reklmacje i wyslę.

#375578  autor: kamil1221
 18 gru 2009, 16:56
Wiesz sam pracuje w Orange, ale w przeciwieństwie do BOK ja czytam regulaminy ;).
Na słuchawkach jest strasznie duża rotacja pracowników dlatego też duży % się nie zna do końca.

#375638  autor: baryla1969
 18 gru 2009, 22:22
No jeszcze raz dzieki Kamil. Widzę że akurat nasz pojęcie o czym mówie. Ale żebu BOK nie znał regulaminu to wedlug mnie szczyt wszystkiego co możliwe.
Napiszę jak się to zakończyło, bo pewnie bede rezygnował z tej usdługi w związku z niewywiązaniem sie z umowy. A dla ciekawości to napiszę, że konsultantka stwierdziła (nawet dwie, imionja i nazwiska mam bo przyszłu w smsacj) że to był bład kogoś od umów i że źle w regulaminie i umowie napisali.
Ogólne hehe.
Pozdrawiam Ciebie i wesołych świat

#409272  autor: stawrogin
 07 cze 2010, 11:08
Witam!

Odgrzeję trochę ten temat ;) Obecny regulamin dot. Orange Free, gdzie mowa
jest o pakiecie 20 złotych za zakup usługi, pochodzi jeszcze sprzed wprowadzenia
do sprzedaży przez Orange nowych "zwierzęcych" taryf. I teraz moje pytanie:
(niestety z BOK otrzymałem na nie dwie różne odpowiedzi): jak mam pelikana
w mixie i kupię Orange Free to ten pakiet 20 zł będzie mi się należał i będę
go mógł wykorzystać na moim numerze czy nie? A jeśli tak to na jakie usługi?

#409273  autor: tricki
 07 cze 2010, 11:28
ja tez się podłącze i zapytam czy pakiet może być przeznaczony na zakup pakietów minut czy sms w Popie?

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#409275  autor: elkanguro
 07 cze 2010, 11:36
Pakiet jest przeznaczony wyłącznie na połączenia i smsy w Orange.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#409292  autor: kamil1221
 07 cze 2010, 12:35
Fakt nie ma jeszcze regulaminu, ale przypuszczam, że będzie jak w przypadku regulaminu "Prostego przejścia z karty na abo.".
W przypadku mixa dalej będzie przyznawana kwota, a abo - kwota zostanie przeliczona na odpowiednią ilość minut zgodnie z taryfikacją pakietu "zł" czyli 50gr za połączenie do Orange i 20gr za smsa - inaczej 40minut wymienne na 100smsów do Orange.

#409296  autor: stawrogin
 07 cze 2010, 12:57
Dzięki za info! :) Pytałem, ponieważ jeden z konsultantów oznajmił
mi, że jeśli posiadam mixa z pelikanem i kupię Orange Free, to mi
pakiet złotówek na tego mixa nie przysługuje :(