• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #406961  autor: tricki
 27 maja 2010, 17:11
Po dwóch latach rezygnuje z Play Online. Przeciążona sieć, niska predkośc, zrywanie połaczeń to ostatnie pół roku - wystarczy. Testuje obecnie zasięg i prędkości w ofertach Iplus /simdata/ i Orange Free /na karte/. Do testów używam programów speed test i DSL. Jestem w zasięgu HSPA+.

Czy to da mi wystarczający obraz, która sieć w moim miejscu zamieszkania będzie najlepsza? Czy macie inne, lepsze sposoby lub rady ?

Tricki

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#407010  autor: elkanguro
 27 maja 2010, 22:49
Najlepiej to po prostu poużywaj internetu do celów w jakich będziesz z nich korzystał i zobaczysz, który działa stabilniej. Testy mierzą tylko dane parametry na konkretny moment.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#407697  autor: cmon
 31 maja 2010, 18:55
Same oferty też będzie trzeba wziąć pod uwagę przy wyborze neta np jak chcesz dużo pościągać to iplus razem z opcją pobieracza czyli + 100gb limitu.
Dobrze, że masz HSPA+, testowanie będzie przyjemne.

#407712  autor: PLAY
 31 maja 2010, 19:41
tricki pisze:Czy to da mi wystarczający obraz, która sieć w moim miejscu zamieszkania będzie najlepsza?
Jak masz HSPA+ to bym się tu zbytnio nie zastanawiał.
elkanguro pisze:Testy mierzą tylko dane parametry na konkretny moment.
I jak już ten moment mija wyniki są o wiele mniejsze od rzeczywistych.
cmon pisze:Dobrze, że masz HSPA+, testowanie będzie przyjemne.
Zapewne tak.
tricki pisze:Czy macie inne, lepsze sposoby lub rady ?
Rady takie że musisz wpierw z testować usługę wtedy można coś więcej powiedzieć.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#408151  autor: Marens
 02 cze 2010, 11:40
tricki pisze:Czy to da mi wystarczający obraz, która sieć w moim miejscu zamieszkania będzie najlepsza?
mariusz9a pisze:Testy na speetestach sobie odpuść.
W Orange przy ofercie prepaid speedtest zaniża wynik.

Ja od siebie dodam www.noc.gts.pl
Proponuje sprawdzić pingi o różnych porach dnia, pozwoli to pokazać stabilność sieci
start/uruchom/cmd
ping sip.tlenofon.pl

Co do uploadu to tez wypadałoby wysłać coś na serwer.
tricki pisze:Jestem w zasięgu HSPA+
Orange ma już HSPA+?

#408154  autor: PLAY
 02 cze 2010, 11:46
Marens pisze:Orange ma już HSPA+?
Kolega wspomina o iPlusie, a że Orange to tylko do testów.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]