• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #407077  autor: Matthew Rosati
 28 maja 2010, 12:54
Witajcie

Mam dziewczynę i chciałbym z nią zawsze mieć kontakt. Jako, że ostatnio oszczędzam mogę wydać na miesiąc maksymalnie 20 zł na kartę. Wiem, że w SimPlusie można za 5 zł wykupić darmowe rozmowy i smsy do jednej osoby ale 5 zł nie przedłuży mi ważności konta o miesiąc.

Z kolei play ma praktycznie nieograniczoną ważność połączeń wychodzących ale trzeba doładować 30 zł co dla mnie jest za dużo przy 50 zł kieszonkowego i skromnym życiu studenckim i braku pracy...

Czy jest jakaś sieć gdzie do 20 zł na miesiąc można rozmawiać praktycznie bez ograniczeń z jedną osobą? Dzięki za rady

Miałem kiedyś taką opcję, że wydaję 50 zł i mam ważność na 3 miechy. Jednak 50 zł to dla mnie za dużo na jeden raz :] Szczególnie, że w te 3 miesiace wydałbym z tego praktycznie 15 zł.

Nie wiem jak jest w 36 i 6, orange i Heyah. Czy jest tam taryfa która by mnie zadowoliła?

Pozdrawiam

PS. Tylko nie piszcie, żebym dołożył bo 20 zł to absolutne maksimum :P

#407082  autor: mikado15
 28 maja 2010, 13:10
Chyba nie ma niczego takiego, gdybyście oboje byli w 36i6 to za jakieś 12 zł miesięcznie mielibyście nieograniczony kontakt ze sobą, ale tu też jest problem z zasileniami, na tą chwilę chyba nic pasującego do Twoich potrzeb

#407087  autor: elkanguro
 28 maja 2010, 13:26
1. Orange POP, doładowanie miesięczne 25zł. Co dwa tygodnie wykupujesz pakiet 1000 minut do Orange (do wszystkich w Orange nie tylko jeden numer) ważny przez 14 dni, koszt 10zł.

2. Doładowanie w Hehay. Za każdą złotówkę doładowania jest jeden dzień darmowych rozmów z wybranym numerem. Doładowanie minimalne na miesiąc to 20zł czyli 20 dni darmowych. Musisz się z dziewczyną dogadać tak abyście doładowywali w innych okresach.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#407089  autor: DanielR
 28 maja 2010, 13:28
Jedyne pośrednie "rozwiązanie" jakie przychodzi mi w tej chwili na myśl, to Play Fresh i wykupienie trzech pakietów (dla każdej ze stron) w promocji "100 minut do Play i na stacjonarne w Play Fresh".
Zawsze to 600 minut na miesiąc, czyli 20 minut dziennie.
Z tym, że Twoja dziewczyna również musiałaby zainwestować 15 zł...

#407090  autor: elkanguro
 28 maja 2010, 13:29
EDIT: Promocja w Heyah aktualna tylko do 31 maja także odpada.

Virgin Mobile

#407095  autor: DanielR
 28 maja 2010, 13:40
elkanguro pisze:EDIT: Promocja w Heyah aktualna tylko do 31 maja także odpada.
Przedłużono ją "do odwołania". :)

#407097  autor: elkanguro
 28 maja 2010, 13:47
Przychodzi mi do głowy jeszcze taki pomysł:

Oboje bierzecie Nowe Orange Go. Doładowanie 100zł upoważnia do 3600 minut z wybranym numerem przez 2 miesiące. Doładowanie robicie raz na 4 miesiące (co dwa miesiące druga osoba). Czyli macie 25zł na miesiąc. Niepotrzebne środki możecie sprzedać na Allegro poprzez przelew SMS, np. 50zł za 38zł (tak chodzą) wówczas koszt na miesiąc wychodzi (100zł - 38zł) / 4 = 15,50zł na osobę

Wiem, pisałeś, że 50zł na raz to za dużo, a 100 to pewnie już kosmos, ale spójrz na to tak, odłóż sobie co miesiąc te 20zł i Ci się na doładowanie uzbiera.

Virgin Mobile

#407112  autor: kerim36
 28 maja 2010, 15:41
a nie lepiej przeniesc obecne numery (badz zakuic dwa pierwsze lepsze startery i je zarejestrowac)
po czym przenosisz sie do longplay 1zl

i macie nielimitowane gadanie miedzy soba za 1zl miesiecznie przez pol roku :)
przy przenosinach potrzebujesz tylko dowod osobisty wiec nie ma problemu

osobiscie z tego korzystam i nawijam z 4 osobami

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl