• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #405772  autor: natalia.natalia
 20 maja 2010, 19:12
Czy ktoś z Was orientuje się może czy jest jakiś program lojalnościowy w Playu? Tak jak to jest w Orange - Payback czy Erze - Era Premia.

#405795  autor: user_delete19
 20 maja 2010, 20:46
Nie, nie ma... i bardzo dobrze

#405831  autor: natalia.natalia
 20 maja 2010, 22:38
dlaczego dobrze?

#405836  autor: KamaZ
 20 maja 2010, 23:12
natalia.natalia pisze:dlaczego dobrze?
Zamiast rozdawać punkty Play woli oferować atrakcyjne oferty a to raczej korzystniejsze.

#405838  autor: user_delete19
 20 maja 2010, 23:26
natalia.natalia pisze:dlaczego dobrze?
Uzbierałaś już na rękawicę...?

Kompletnie nie pojmuję fascynacji 'programami partnerskimi' - nie lepiej kupować tam gdzie jest taniej niż w droższych miejscach dostając do tego mało wartościowe gadżety?! :roll:

#405839  autor: natalia.natalia
 20 maja 2010, 23:28
lwiczek, mi nie chodzi o jakieś gadżety ale np. o dodatkowe minuty czy smsy

#405874  autor: Matyk
 21 maja 2010, 10:12
Dodatkowe minuty czy sms-y dostajesz przy doładowaniu konta za freeko :)
(mowa o play fresh)
Również wydaje mi się że tego typu programy są zbędę...
play woli dać klientowi niż ssać od niego forse w inny skomplikowany sposób :)

#405912  autor: Marens
 21 maja 2010, 13:00
Matyk pisze:Również wydaje mi się że tego typu programy są zbędę...
Uważam tak samo.

Dałem się namówić na udział w programie PayBack. Po mimo, że sparowałem konto na Allegro, Orange i tankowałem na BP mam mniej niż 500pkt, które są warte 5zł (doładowanie Orange). Dzielimy się w tych programach swoimi danymi osobowymi, które są przetwarzane w nieznany nam sposób. Teraz mam zamiar wyrejestrować się i usunąć dane z bazy.

Teraz na przykładzie operatorów, Play ma na tyle konkurencyjne telefonów i usług, że nie trzeba ich dodatkowo obniżać za pomocą różnorakich programów.

#406509  autor: thonka
 25 maja 2010, 04:43
lwiczek, smiejesz sie i sie smiej... ja z punktow w erze zarabiam ok. 100-145zl rocznie i moge to wykorzystac na co chce, a mechanizm jest prosty.
czekam, az zrobia za punkty w promocji doladowania taktaka i takowe sprzedaje. niedawno za 3000pkt. bylo doladowanie 150zl + 30 erajednostek (czyli 30 minut do ery lub 120 sms), doladowanie poszlo za 145zl, a ja mialem na oplacenie 2 abonamentow i jeszcze mi zostalo.

piszesz, ze dobrze, iz go nie ma, ale przeciez program lojalnosciowy nie wiaze sie z zadnymi dodatkowymi wydatkami dla abonenta, ot jest i milo czasem z niego skorzystac. Ciebie to nic nie kosztuje.

po za tym Wy piszecie o tym, ze minuty i smsy dostaje sie w Play za darmo tylko zapominacie, ze program lojalnosciowy jest dla abonentow (wyjatkiem jest orange, gdzie prepaidy tez mozna bylo zapisac), a w play abonenci jakos super traktowani nie sa wzgledem fresha...

moja dziewczyna ostatnio przedluzajac umowe zamiast placic za telefon 150zl przez punkty dostala go za 1zl i ludzi w erze, ktorzy tak robia jest masa.

miec znizke, a jej nie miec, gdy Ciebie tak naprawde nic to nie kosztuje? to ja wole jednak ja miec, no ale widze sa rozne podejscia do sprawy. widocznie jak cos sie komus za lojalnosc daje to jest to podejrzane...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#406522  autor: user_delete19
 25 maja 2010, 08:01
Patrzę na to z perspektywy orange/profit/payback:
- był program lojalnościowy ale suma sumarum po wykorzystaniu punktów i tak wychodzilo się na 'zero' względem konkurencji;
- profit (względnie niezły) został zastąpiony paybackiem (porażka)

#406746  autor: Matyk
 26 maja 2010, 13:26
Profit w orange nie był taki najgorszy, z punktów które zbierałem raz w roku mogłem doładować sobie konto za 50 zł :)