• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #382741  autor: Bartosz0013
 24 sty 2010, 19:56
Witam!

Koleżanka ma Lg cookie. Zakupiony w maju bądź w czerwcu 2009 nie wiem dokładnie. Czy salon play zdejmie za darmo simlocka w tym telefonie (jest gwarancja i paragon)? Jeśli tak to jakie dokumenty trzeba wziąć? I czy można w obojętnier jakim salonie czy trzeba w tym, w którym zakupiono telefon?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 15:54 przez Bartosz0013, łącznie zmieniany 1 raz.

#382742  autor: osachorzow
 24 sty 2010, 19:59
Bartosz0013 pisze:Zakupiony w maju bądź w czerwcu br.
gratulujemy koleżance udanej podróży w przyszłość ;)

#382744  autor: kerim36
 24 sty 2010, 20:04
Bartosz0013,

zdejmie gratis

potrzeba paragon i gwarancje

PS: witam w 2010 roku :)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 20:17 przez kerim36, łącznie zmieniany 1 raz.

#382745  autor: telemaniak93
 24 sty 2010, 20:07
osachorzow pisze:
Bartosz0013 pisze:Zakupiony w maju bądź w czerwcu br.
gratulujemy koleżance udanej podróży w przyszłość ;)
HA HA :) Też się "ubrechtałem"
A co do tematu to jeśli był kupiony w salonie Play to oczywiście że tak. Musisz zabrać Gwarancje i paragon (prawdopodobnie jest wpięty w karę gwarancyjną) oczywiście nie zapomni zabrać telefonu :D. I miłej podróży :D

#382933  autor: Bartosz0013
 25 sty 2010, 15:55
ojj dobra, po kilku bro pisałem ;p

dzięki za odpowiedź. temat do zamknięcia.

#383212  autor: user_delete5
 26 sty 2010, 15:47
kerim36 pisze:Bartosz0013,

zdejmie gratis

potrzeba paragon i gwarancje

PS: witam w 2010 roku :)
Głupoty gadasz, zdejmowałem ostatnio simlocka w play, nie pytali mnie o nic, nic im nie musiałem pokazywać. Pani z salonu wzieła telefon wpisała do niego jakiś kod i po 5 minutach miałem zdjętego simlocka
Jedyne czego potrzeba to karty sim z innej sieci(musisz isc z ta karta i z telefonem do salonu)
Pzdr :)

#383215  autor: kerim36
 26 sty 2010, 15:58
gorliwy17,

Procedura zdjęcia simlocka z telefonu wygląda następująco:
a) Klient udaję się do salonu i pyta o możliwość zdjęcia blokady simlock
b) Sprzedawca informuje klient o takowej możliwości oraz mówi o wymaganych dokumentach:
W przypadku klienta bez abonamentu– dowód zakupu i karta gwarancyjna
W przypadku klienta abonamentowego - umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych i karta gwarancyjna lub
raporty z napraw potwierdzające zgodność numeru IMEI jeżeli był zmieniany w wyniku składanych
reklamacji.
c) Sprzedawca przesyła informację bezpośrednio do Play
d) Po pewnym czasie (ok. 20 sekund) do salonu przychodzi kod wraz z instrukcją jak zdjąć blokadę
e) Następuje zdjęcie blokady zaś do karty gwarancyjnej sprzedawca wpisuje adnotacje:
Zdjęcie simlock przez operatora

Źródło: Blogplay.eu

i temat uwazam za zamkniety

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#383221  autor: user_delete5
 26 sty 2010, 16:15
To są jakieś odgórnie ustalone zasady postępowania??? chyba nie
W praktyce to wygląda tak(mój przypadek)

1)Ide do salonu play(playzone) i mówie ze chce zdjąć simlocka
2)Sprzedawca mówi ze oczywiście i prosi mnie o podanie telefonu
3)Przepisuje jakiś ciąg cyfr będacych pod baterią(IMEI?)
4)Oddaje telefon i prosi mnie zebym wsadzil karte z innej sieci i wpisał kod pin
5)Bierze ponownie odemnie telefon i wpisuje kod zdejmujący simlock
6)Telefon działa w kazdej sieci

Jak ci nie zdejmowali simlocka w play to sie nie wypowiadaj bo to co pisze a to co jest to sa 2 rozne sprawy zreszta jaka masz pewnosci ze te instrukcje postepowania ktore napisales obowiązuja dalej? ja simlocka zdejmowałem 4 dni temu

#383222  autor: ms93
 26 sty 2010, 16:21
gorliwy17, spokojnie, nie agresywnie ;) Twoj przypadek jest odosobniony. Widac obsluga nie znala zasad.
Ja zdejmowalem i byla potrzebna karta gwarancyjna z dowodem zakupu. Z reszta karta jest potrzebna chocby do zachowania gwarancji - wpisza ci, ze zdjeli simlocka w salonie i nie bedzie zadnych ewentualnych problemow z tego tytulu w przypadku oddawania do serwisu.

#383223  autor: kerim36
 26 sty 2010, 16:38
gorliwy17,

przerabiane osobiscie w okoliach czerwca zeszlego roku. punkt play w Empiku w CH Sarni Stok
pacjent: toshiba g900

wez troche wyluzuj slownictwo i zastanow sie 4 razy zanim klikniesz "Wyslij", bo nie lubie byc pochopnie osadzany - gdybym nie zdejmowal lub/i nie opieral sie na pewnym zrodle to bym nie dyskutowal.
twoj odosobniony przypadek nie jest regola o czym moge cie zapewnic.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 16:54 przez kerim36, łącznie zmieniany 1 raz.

#383224  autor: user_delete5
 26 sty 2010, 16:45
wskaz mi akaupit w ktorym cie OBRAZIŁEM zato ty mnie tak(przed ostatnie zdanie twojej wypowiedzi)

#383228  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 16:53
gorliwy17 pisze:Jak ci nie zdejmowali simlocka w play to sie nie wypowiadaj
Taki ton nie jest tutaj tolerowany więc wyluzuj zanim nie dostaniesz ostrzeżenia od moderatora/administratora.

#383234  autor: user_delete5
 26 sty 2010, 16:58
HAHA dobre :D Rozumiem ze nie mozna miec tutaj innego zdania niz ktoś inny bo jak sie napisze coś krytykujacego wypowiedz innej osoby to jest sie OBRAZANYM(patrz kolega wyzej)

PS Kolego osachorzow z tego co widze nie jestes modem wiec nie wypowiadaj sie jak moderator bo mozesz mi... no własnie nic mi nie mozesz
Pozdrawiam

#383235  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 17:04
gorliwy17, forum jest po to żeby dyskutować w sposób kulturalny czego najwyraźniej nie rozumiesz. Nie widzisz również granicy między krytyką i obrażaniem innych. Zapewniam Cię, że nie trzeba być moderatorem żeby mieć prawo zwrócić uwagę osobie, która zachowuje się niewłaściwie na forum.
gorliwy17 pisze:mozesz mi... no własnie nic mi nie mozesz
takie testy możesz sobie darować - dowodzą tylko tego co napisałem powyżej.

#383252  autor: kowcio
 26 sty 2010, 18:00
Jeszcze jeden post i warny polecą. Obiecuję.

#384139  autor: katiomf
 30 sty 2010, 19:00
zdejmą za free jak inni tu piszą, tylko lepiej wziąć papiery do tego telefonu (gwarancje, paragon) by w nią wpisali, ze simlock zostal zdjęty w punkcie autoryzowanym, zeby pozniej nie bylo ze nie uznaja gwarancji bo simlock byl zdejmowany czyli takie zabezpieczenie bo serwisy producentów szukają dziury w calym i zawsze coś znajdą :mrgreen:

#393947  autor: Worczynski
 18 mar 2010, 08:23
Mam pytanie, odnośnie ściągania s-locka. Musi się odbyć w tym samym salonie Play, gdzie zakupiłem telefon, czy może być w innym? Oraz czy w każdym salonie to robią, czy musi być firmowy etc?

Jazz do łez:)

#393948  autor: kerim36
 18 mar 2010, 08:30
Worczynski pisze:Mam pytanie, odnośnie ściągania s-locka. Musi się odbyć w tym samym salonie Play, gdzie zakupiłem telefon, czy może być w innym? Oraz czy w każdym salonie to robią, czy musi być firmowy etc?
nie ma roznicy, gdzie chcesz zdjac simlocka - wazne zeby miec gwarancje i dowod zakupu