• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #381582  autor: smc2k
 19 sty 2010, 17:55
Szukam szczegółowych informacji nt. przenoszenia numerów, niestety nie mogę się dowiedzieć jednego szczegółu. Chcę za jakiś czas wynieść się z Heyah, więc z tego co wyczytałem potrzebne będzie jego zarejestrowanie. Wyczytałem, że wszystkie niezgodności danych powodują niemożność przeniesienia. Czy dane u biorcy numeru są weryfikowane z dowodem osobistym? Jeżeli nie, to w jaki sposób następuje weryfikacja? Nie wiem, czy w karcie rejestracyjnej Heyah muszę podać drugie imię, które mam w dowodzie osobistym.

Dzięki za pomoc

#381587  autor: osachorzow
 19 sty 2010, 18:15
smc2k, czy wpiszesz dla heyah drugie imię czy nie to bez różnicy ;) grunt żeby operator do którego będziesz przenosił tyle imion ile będzie w heyah.

#381618  autor: kerim36
 19 sty 2010, 20:39
smc2k,

Przede wszystkim musi sie zgadzac nr dowodu, PESEL, imie, nazwisko, adres i chyba tyle

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#381620  autor: krzykos
 19 sty 2010, 20:41
Ważne, żebyś podał dokładnie takie same dane w Salonie u Opa gdzie chcesz się przenieść - jak te , które są podane w karcie u Opa gdzie do tej pory jesteś. Mam to z autopsji - na karcie rejestracyjnej miałem podane dwa imiona i nazwisko, poszedłem do nowego opa i we wniosku podałem tylko jedno imie i nazwisko - wynik? Wniosek odrzucony - mimo, ze dowod osobisty byl skserowany - musialem wszystko od nowa przechodzic - podalem oba imiona i nazwisko i poszlo ok:) Teraz robie tak, ze jak rejestruje numer - to sobie kseruje ten formularz, ktory zostaje u Opa - potem jak ide przeniesc numer to biore ten formularz ze soba i kaze dokladnie przepisac dane z niego na wniosek o przeniesienie. Wtedy wiem na 100 % ze wszystko jest dokladnie takie same:)

#381689  autor: smc2k
 20 sty 2010, 01:21
Dzięki za tak szczegółowe odpowiedzi!

#381691  autor: vh
 20 sty 2010, 07:51
Skoro masz dwa imiona, to w papierach (w każdej sprawie, nie tylko dotyczącej telefonii) powinieneś się nimi posługiwać.